Družinske počitnice na kmetiji – Zgornja Savinjska Dolina
Zgornja Savinjska Dolina

Družinske počitnice na kmetiji

Očarljiva domačnost, ki nas nostalgično spominja na naše otroštvo in hkrati navdaja z občutkom pristnosti. Vonj sena, prostranost travnikov in živahnost domačih živali, okusna kulinarika in edinstvena znanja prijaznih gostiteljev. Omogočite, da vaši otroci začutijo vrvež kmečkega okolja in se pomerijo v domačih kmečkih opravilih.

Spoznajte domače živali

Posebno vzdušje vlada na turističnih kmetijah tudi zaradi domačih živali, ki so za otroke še posebej zanimive. Elegantni konji, družabni psi in muce, zvedave koze, ovce, krave in pujsi. Ni ga otroka, ki ne bi želel opazovati, kako poteka molža, skrb za živali in hranjenje.

Kmečka opravila in delovni stroji

Poleg skrbi za domače živali je življenje na kmetiji zaznamovano tudi z drugimi opravili, ki so v mestih prava redkost. Pomagate lahko pri spravilu sena, pobiranju vrtnin, čiščenju hleva, opazujete, kako poteka priprava drv za zimo ali si ogledate delovne stroje in naprave kot so traktorji, obračalniki sena in posebne prikolice.

Kuharske delavnice

Na kmetiji vselej lepo diši po dobri domači hrani. Tu lahko okusite Zgornjesavinjski želodec, kislo mleko in žgance, domače marmelade in druge slastne jedi. Nekatere gospodinje pripravijo kuharske delavnice, med katerimi lahko z družino osvojite cenjeno znanje za pripravo edinstvenih domačih dobrot.

Rezerviraj počitnice na turistični kmetiji

Izberite oddih ali počitnice na kmetiji po vašem okusu

Turistične kmetije - Preberi več  ➜
Solčava
24°
few clouds
humidity: 56%
wind: 1m/s N
H 27 • L 26
29°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
22°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Mozirje
25°
clear sky
humidity: 53%
wind: 0m/s SSE
H 28 • L 26
30°
Fri
22°
Sat
23°
Sun
23°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Velenje
25°
clear sky
humidity: 65%
wind: 2m/s ENE
H 28 • L 26
30°
Fri
23°
Sat
22°
Sun
23°
Mon
Weather from OpenWeatherMap