Izkoristite turistične bone v Savinjski – Zgornja Savinjska Dolina
Zgornja Savinjska Dolina

Izkoristite turistične bone v Savinjski

Zaradi razmer povezanih z epidemijo koronavirusa je država uvedla turistične bone, spodbudo za preživljanje počitnic v naši domovini. Tako spodbuja, da končno raziščemo in spoznamo našo Slovenijo. Izkoristite vaše bone v gostoljubni Savinjski.

Kako vnovčim turistični bon?

Turistični bon je dobroimetje v informacijskem sistemu FURS, ki ga ima vsaka oseba, ki je imela stalno prebivališče v Sloveniji na dan 13. 3. 2020. Unovči ga lahko pri turističnih ponudnikih za nastanitve in nastanitve z zajtrkom v Sloveniji, ki so bili vpisani v Poslovni register RS na dan 13. 3. 2020. Priporočamo vam, da rezervacijo opravite neposredno pri ponudnikih in se pozanimate, ali je možno koriščenje bona

  • Bone je mogoče unovčiti od 19. junija do 31. decembra 2020 za nočitve in nočitve z zajtrkom.
  • Boni so prenosljivi med sorodniki do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ter med otroci in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Preneseni bon lahko unovčite na podlagi Izjave upravičenca o prenosu bona, ki jo podpiše prvotni lastnik bona. 
  • Vrednost bona je deljiva. Možno ga je koristiti v več zneskih v skupni vrednosti 200 EUR  (polnoletne osebe oz. osebe, ki bodo v letu 2020 dopolnile 18 let) oziroma 50 EUR (nepolnoletne osebe oz. osebe, ki v letu 2020 ne bodo dopolnile 18 let) pri različnih ponudnikih. Prenesene bone lahko koristite le v enkratnem znesku oz. pri enem ponudniku. 
  • Turistična taksa se plača posebej oz. je ni možno unovčiti v okviru bona.
  • Za koriščenje bona izpolnite obrazec Potrditev unovčitve bona, h kateremu se priloži kopija osebnega dokumenta, ki ga potrebujete tudi za prijavo pri ponudniku. Obrazec lahko izpolnite vnaprej ali pri turističnemu ponudniku. 
Več informacij  FURS ➜ Rezerviraj nastanitev ➜
Solčava
21°
broken clouds
humidity: 56%
wind: 3m/s E
H 20 • L 19
17°
Fri
19°
Sat
23°
Sun
26°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Mozirje
23°
light rain
humidity: 57%
wind: 1m/s ENE
H 22 • L 21
19°
Fri
21°
Sat
24°
Sun
28°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Velenje
23°
light rain
humidity: 57%
wind: 1m/s ENE
H 22 • L 21
19°
Fri
21°
Sat
24°
Sun
28°
Mon
Weather from OpenWeatherMap