Jadranje in kopanje v naravi – Zgornja Savinjska Dolina
Zgornja Savinjska Dolina

Jadranje in kopanje v naravi

Velenjsko jezero z urejeno plažo navdušuje jadralce, srfarje in druge ljubitelje vodnih športov. Kopalci se v vročih poletnih mesecih hladijo v jezeru, zelo priljubljena pa so tudi divja kopališča ob reki Savinji.

Vodni športi in kopanje na Velenjskem jezeru za aktiven poletni oddih

Nekateri so Velenjsko jezero poimenovali kar Velenjsko “morje”, saj s pestro izbiro vodnih športov navdušuje mlade in starejše ljubitelje aktivnega oddiha. Izbirate lahko med aktivnostmi:

  • jadralni tečaj za najmlajše v razredu optimist,
  • tečaj jadranja na večjih jadrnicah,
  • SUP (izleti z desko, joga na deski),
  • surfanje.

Velenjsko jezero poleti doseže temperature med 20 in 25 stopinjami Celzija, zato se ob njem zbirajo številni kopalci in plavalci.

Velenjska plaža

Velenjska plaža je urejena s tribunami za sončenje, gostinsko ponudbo, prodnato obalo in travnatimi površinami. Posebnost plaže je obala za štirinožne ljubljenčke. Voda Velenjskega jezera je neoporečna, a ker jezero nima statusa kopalne vode, se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost.

Foto: Tadej Živko

Ohladitev v tolmunih zelene reke Savinje

Reka Savinja se v poletnem času na nekaterih predelih segreje tudi do 20 stopinj Celzija. Obala je razgibana, delno peščena, mivkasta, ponekod obdana z gladkimi kamni. Ob Savinji in v neposredni bližini so prijetni kotički, ki ščitijo pred močnimi sončnimi žarki. Kljub temu, da so nekatere lokacije ob Savinji zelo priljubljena “divja” kopališča, reka Savinja nima statusa kopalne vode, zato je kopanje v njej izključno na lastno odgovornost.

Solčava
25°
few clouds
humidity: 53%
wind: 2m/s SE
H 27 • L 26
29°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
22°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Mozirje
28°
clear sky
humidity: 46%
wind: 0m/s SSW
H 28 • L 28
30°
Fri
22°
Sat
23°
Sun
23°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Velenje
27°
clear sky
humidity: 59%
wind: 1m/s N
H 28 • L 27
30°
Fri
23°
Sat
22°
Sun
23°
Mon
Weather from OpenWeatherMap