Zgornja Savinjska dolina – Zgornja Savinjska Dolina
Zgornja Savinjska Dolina

Zgornja Savinjska dolina

Dobrodošli v Zgornji Savinjski dolini, deželi raznolikih doživetij. Pisana slika narave, zelenih in navdihujočih kotičkov alpskega sveta, aktivnih pustolovskih potepanj, zdrave in sproščujoče energije ter kulturnega utripa, ki prepleta sodobni in nekdanji čas. Prisrčno dobrodošli v Zgornji Savinjski dolini!

default

Obiskovalce Zgornje Savinjske doline navdušujejo Logarska dolina, po oceni Lonely Planeta ena najlepših evropskih alpskih dolin ter raznolika doživetja od Solčavskega, Evropske destinacije odličnosti.

Osupljiva ostenja Kamniško-Savinjskih Alp, slikoviti naravni parki Logarska dolina, Robanov kot in Golte, divja in nič manj privlačna dolina Matkov kot, naravni rezervat Menina planina ter živahne brzice reke Savinje so pravi raj za aktivne počitnice v deželi nostalgičnih domačij, na katerih ne manjka gostoljubja in odlične domače kuhinje z lokalnimi kulinaričnimi posebnostmi in dobrotami kot je Zgornjesavinjski želodec.

Zimska pravljica na smučišču Golte se odlično dopolnjuje z domačnostjo butičnih wellnessov, ki so prava sprostitev za dušo in telo. Razvedrili se boste ob pestrem programu prireditev, spomladi in poleti pa zavili v Mozirski gaj, park cvetja poln navdiha in barvite energije.

Najbolj priljubljene znamenitosti v Zgornji Savinjski dolini:

Najlepša doživetja v Savinjski

Solčava
6°
clear sky
humidity: 93%
wind: 1m/s WNW
H 6 • L 6
16°
Fri
13°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Mozirje
9°
clear sky
humidity: 80%
wind: 2m/s WNW
H 9 • L 8
16°
Fri
15°
Sat
22°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
Velenje
9°
clear sky
humidity: 76%
wind: 2m/s WNW
H 8 • L 8
15°
Fri
14°
Sat
21°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap