Sodobne jedi – Zgornja Savinjska Dolina
Zgornja Savinjska Dolina

Sodobne jedi

Vrhunski kuharji ohranjajo tradicionalne kulinarične zgodbe in jih nadgrajujejo s svojimi pogledi, občutji in idejami. Nepozabne kulinarične interpretacije in kreacije so pravo razvajanje za vse vaše čute.

Okusi Savinjsko!

Paša za vse vaše čute

Savinjska se lahko pohvali z več izvrstnimi restavracijami in gostilnami. Med vidnejše kulinarične mojstre, ki navdušujejo gurmane iz vsega sveta, sodijo Martina Breznik iz Hiše Raduha, Zdravko Robič iz Hotela Planinka na Ljubnem ob Savinji in Igor Stankovič iz velenjske Vile Herbertstein. Privoščite si razvajanje z imenitnimi okusi, ki jih nadgrajujejo najboljša slovenska vina.

Ljubitelji slastnih sladkih radosti na kulinaričnem potepu ne pozabite na “vražje dobre” čokoladne izdelke Lucifer.

O odličnosti zgornjesavinjskih restavracij se je razpisal tudi znameniti francoski kulinarični vodnik Gault&Millau, ki izpostavlja degustacijski meni Hotela Planinka in okusne zgodbe Hiše Raduha. 

 

Na krožnikih Hiše Raduha se zrcalijo kuharske veščine štirih generacij. Umetnost okusov že od leta 1875 navdihuje tradicija, ki jo kuharska mojstrica Martina Breznik izvirno vpleta v sodobne gastronomske užitke. V bližini restavracije so hišice na drevesih, pravo razkošje za dober spanec in priložnost za okusen zajtrk med krošnjami.

 

Restavracija Hotela Planinka slovi po vrhunskih sodobnih jedeh, začinjenih z lokalnim pridihom in spremljavo vrhunskih vin. Privoščite si Degustacijski, Flosarski ali Savinjski meni in se prepustite pravljici okusov, ki jo piše Chef Zdravko Robič. Odlična lokacija za dobrojedce in ljubitelje ribolova.
Solčava
-2°
clear sky
humidity: 80%
wind: 2m/s WNW
H -1 • L -2
11°
Sat
13°
Sun
14°
Mon
14°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
Mozirje
-2°
clear sky
humidity: 79%
13°
Sat
14°
Sun
15°
Mon
15°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
Velenje
-2°
clear sky
humidity: 80%
13°
Sat
14°
Sun
15°
Mon
14°
Tue
Weather from OpenWeatherMap