5 čutov, 2 babi, 1 zeliščni vrt – 5* doživetje

 V srcu Gornjega Grada pogled ujame mogočna bela baročna katedrala, največja v Sloveniji. Za njo se na nekdanjem posestvu menihov skriva očarljiv zeliščni vrt, na katerem predani zeliščarki Maja in Amanda popeljeta po poti zgodovine, v njun čarobni svet zelišč. Prepustite se in v polnosti izkusite čarovnijo zelišč, ki preko čutil ponesejo v vaš notranji svet. Zelišča nežno šepetajo zgodbe. Tudi vašo. Prisluhnite ji.

5* doživetje, ki prebudi notranji svet

5 čutov, 2 babi, 1 zeliščni vrt  je edinstveno 5-zvezdično doživetje, ki ga je Slovenska turistična organizacija z znakom Slovenia Unique Experience uvrstila med najlepša unikatna doživetja Slovenije. Prestižni znak je zagotovilo za izvirno, lokalno in avtentično izkušnjo premium kakovosti, ki sledi načelom trajnosti. Ustavite čas in se poglobite v nepozabno butično doživetje!

Prisluhnite zgodbam, prisluhnite sebi

Pripravite se na prijazen nasmeh in topel sprejem  v zeliščarni Stara pošta. Maja in Amanda vas bosta navdušili z domačim zeliščnim zvarkom, začinjenim z napojem za radost in ljubezen. Na doživljajskem sprehodu do navdihujočega zeliščnega vrta boste začutili mogočnost gornjegrajske zgodovine in zgodbo veličastne katedrale, skozi katero le za izbrane vodi pot v čarobni svet zelišč. 

Na pisanem zeliščnem vrtu, kjer se družita duh zgodovine in življenji mladih zeliščark, uspeva 160 različnih vrst zelišč. Tu raste tudi kordabenedikta, roža, ki simbolno povezuje preteklost s sedanjostjo tega prostora. Tam je čas za  zeliščno kopanje! Za senzorično izkušnjo s povabili, ki predrami čute na svojevrsten način. Po vzoru benediktincev se izvede v tišini. Vstopite v ta navdihujoči  svet Maje in Amande, raziščite zakladnico navdiha in zaznav. 

Ustvarite zeliščni namaz in uživajte v čajanki

Po obisku vrta pomagajte pripraviti slasten zeliščni namaz. V domačnem ambientu čajnice, ki jo krasijo lokalni materiali, vas čakata čajanka in aromatična paleta zelišč, iz katerih boste izdelali vaše zeliščno kadilo. V tej šarmantni atmosferi, ki jo v mrzlih dneh pogreje topel plamen ognja v kaminu, prisluhnite prepletu napetih in hudomušnih zgodb in zanimivih zvokov. Ob koncu bo zadišalo po domačem ajdovem kruhu in zeliščnem namazu, ki je nastal tudi izpod vaših rok. Ste vedeli, da je bila ajda  na Slovenskem prvič omenjena prav v urbarju benediktinskega samostana v Gornjem Gradu že davnega leta 1426? 

Vzemite si čas za popotovanje skozi svet Maje in Amande. Poglobite se v njuno kraljestvo razmišljanja, navdiha, kontemplacije in ustvarjanja. Doživetje ni odrska predstava za gosta. Glavno vlogo boste – verjeli ali ne – odigrali prav vi. 

Informacije – 5 čutov, 2 babi, 1 zeliščni vrt 

Ob rahlem dežju ali sneženju se obiskovalcem priskrbijo dežniki oziroma dežni plašči. V primeru večjih padavin se prilagojeno zeliščno kopanje izvede v zeliščarni. Doživetje se izvaja za manjše, zaključene skupine.

Sorodne vsebine

  • Cvetna nedelja in ljubenske potice

    24. MAREC 2024, LJUBNO – tradicionalni prikaz edinstvenih cvetnonedeljskih ljubenskih […]

  • Srednjeveška gostija na gradu Vrbovec

    7. JULIJ 2024, NAZARJE – gostija s srednjeveško kulinariko in […]

  • Čebelarski praznik

    20. JULIJ 2024, GORNJI GRAD – tradicionalno-etnološka prireditev