6 razlogov za romantični oddih v Savinjski

Čas je, da se povežeta z naravo! Pobegnita na sproščujoči oddih v izjemno alpsko okolje in pozabita na skrbi. Privoščita si izlet v Kamniško-Savinjske Alpe, nepopisno lepe krajinske parke, poženita pedala in se prepustita dih jemajočim razgledom. Naj vaju začara čutnost narave, šumenje zelene reke Savinje, ob kateri se prileže lenobno poležavanje. Uživajta v izjemnem gostoljubju, slastni kulinariki, wellness ponudbi in bivanju v naravi. Dobrodošla v Savinjski! 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

1. Pobegnita v savinjske hribe in užijta veličastne razglede 

Obujta pohodne čevlje in stopita na pot postavnih Kamniško-Savinjskih Alp. Odpravita se v idilično Logarsko dolino, nad katero se dvigujejo veličastni dvatisočaki, začutita osvežujoči prš slikovitega slapa Rinka, ki se v poletnem soncu lesketa v elegantnem 90 m visokem loku in je odlično viden iz poti na Okrešelj. Še več nostalgije nudi sprehod v sosednji Krajinski park Robanov kot, kjer je povsem prepovedan promet za motorna vozila. Če bi si prihranila nekaj grizenja kolen, se z nihalko ali avtom odpravita na Golte (1.400 m), od tam pa na Pot po Golteh, vulkan Smrekovec ali si privoščita poležavanje ob jezeru in ogled Alpskega vrta. Lahko se podata na priljubljeno Raduho in si spotoma ogledata še divjo Snežno jamo, ki je najviše ležeča turistična jama v Sloveniji (odprta v poletnih mesecih). Se navdušujeta nad zahtevnejšimi vzponi? Saj vesta, kako pravijo, Ljubezen še gore premika ;-). Pokukajta v svet dvatisočakov. 

2. Zavrtita pedala, raziščita bisere narave na Solčavski panoramski cesti 

Solčavska panoramska cesta je kot doživetje prve ljubezni. S kolesi se podajta na eno izmed najlepših razglednih cest v Sloveniji, iz katere lahko ujameta dih jemajoč razgled na Logarsko dolino, si privoščita kozarček zdrave Železne vode in vrhunski zgornjesavinjski želodec, ki ga poleg drugih okusnih domačih dobrot gostoljubno postrežejo na turističnih kmetijah ob poti. Ne pozabita na fotoaparat, številna razgledišča, ki kar kličejo, da jih ujameta v objektiv. Preverita tudi druge možnosti za kolesarska potepanja po Savinjski

3. Umirita telo in rezervirajta razkošno bivanje v naravi 

Doživita lepoto vsakega trenutka, ki ga podarja veličastna narava v Savinjski. Izberita bivanje v sanjskih nastanitvah na drevesu, v luksuznih čebeljih panjih, očarljivih glamping šotorih ali arhitekturno dovršenih hotelih. Umirita dihanje in prebudita čute ob wellness razvajanju. Privoščita si zeliščno kopanje, medeno masažo, jogo, ayurvedski tretma, zasebni wellness ali masažno kopel. Okrepita zdravje in dobro počutje ter pozabita na stres ob preverjenih načinih sproščanja, prisluhnita glasbi rastlin, sprehodita se po senzoričnih poteh in se v celoti povežita z naravo. 

4. Prisluhnita zeleni reki, vzemita si čas za ribolov in lenobno poležavanje  

Uživajta v sproščujoči melodiji reke Savinje. Spokojni zeleni tolmuni z živahnim podvodnim svetom so odlična priložnost za ribolov. Prodnati nasipi, ob katerih drsi mestoma poskočna Savinja, so kot alpske plaže, ki vabijo na poležavanje in branje knjig. Če se navdušujeta nad dvigovanjem srčnega utripa se podajta na katero izmed vodnih vragolij. Športne agencije organizirajo rafting, trebuščkanje, kajak izlete in soteskanje v bližnjih kanjonih. 

5. Odletita v lepši danes, privoščita si polet z jadralnim padalom v tandemu 

Res je, da ljubezen včasih spodnese tla pod nogami in včasih je čas, da je ljubezen v zraku. Naj bo to vajin čas, ko se bosta zaljubila v Savinjsko iz ptičje perspektive. Na varen polet z jadralnim padalom v tandemu se lahko odpravita z izkušenim inštruktorjem. Vzletišča na Golteh in nad Logarsko dolino so kot nalašč za nepozabno pustolovščino.

6. Savinjska kulinarična razvajanja za piko na i 

Ljubezen gre skozi želodec, pravijo, zato ne pozabita na romantično atmosfero ob slastnih grižljajih vrhunskih savinjskih kuharjev, ki znajo priporočiti tudi odlično slovensko vino. Sodobni kulinarični ustvarjalci v Savinjski dolini tradicionalne recepte začinijo s ščepcem inovativnosti in kreativnosti – zares pravi magnet za brbončice. So vama ljubši tradicionalni okusi, kraljevski zgornjesavinjski želodec, sladki ajdnek ali okusna domača enolončnica iz doma pridelane zelenjave? Številne turisrične kmetije rade pogrnejo mizo polno lokalnih dobrot. 

Sorodne vsebine

  • Wellness

    Čas je, da poskrbite zase in pobegnete od ponorelega sveta! […]

  • Herbal Glamping Ljubno

    Luksuzno glamurozno kampiranje – vrhunsko udobje v okrilju narave. Privoščite […]

  • Hiša Raduha

    Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Hiška na […]