6 namigov za poletno osvežitev v Savinjski

Iščete ideje za prijetno poletno osvežitev? Pripravili smo nekaj namigov za pobeg v čudovito Savinjsko. Izkusite vodne vragolije na Savinji, podajte se z nihalko na Golte, ohladite se v pršu čarobnih savinjskih slapov in raziščite podzemni svet. Na kopanje in osvežujočo pijačo se odpravite v Terme Topolšica ali na Velenjsko jezero, ki ima poleti okrog 23° C. Dobrodošli v osvežujoči Savinjski :)!

1. Reka Savinja – osvežujoče vodne vragolije

Srce Savinjske, zelena reka Savinja, ki jo pojijo vode Kamniško-Savinjskih Alp, ni poznana le po svoji lepoti, ki izstopa s številnimi znamenitostmi kot so slap Rinka, izvir Črne in soteska Savinje pri Igli, temveč tudi po številnih možnostih za vodne športe

Rafting z družino in prijatelji, kajak, ribolov so odlična ideja za poletno osvežitev! Na nekaterih predelih Savinja nudi prijetno osenčene kotičke za lenobno poležavanje in prijetno poletno branje. 

2. Pobeg na Golte – z gondolo nad 1.400 m

Ali ste vedeli, da je na Golteh poleti prav prijetna temperatura ozračja? Na visoki kraški planoti, ki predstavlja vzhodni vstop v mogočne Kamniško-Savinjske Alpe, lahko v vročih poletnih dneh uživate v temperaturah okrog 20ºC. Nihalka pripelje do hotela na 1.400 m, od koder se lahko podate na raziskovanje zelene pokrajine. 

Stopite na Pot po Golteh, obiščite Alpski vrt, v katerem uspevajo avtohtone rastline in navdušujejo energijske točke, privoščite si izjemen razgled na manjše jezerce in Kamniško-Savinjske Alpe. Posebna novost je Bushcraft Savinjska, doživetje, na katerem boste brusili veščine in pridobivali znanja za preživetje v naravi. Ker se vreme lahko hitro spreminja, ne pozabite na topla oblačila.

3. Čudolepi slapovi – slap Rinka in Repov slap

Ste že stali pod mogočnim, 90 m visokim slapom Rinka, ki velja za enega najlepših in najbolj obiskanih slapov v Sloveniji? Prisluhnite pršu tisočerih kapljic in dovolite, da vas nežno poškropi po obrazu. Manj poznan, a prav tako čaroben, je Repov slap v Podvolovjeku, do katerega vodi nezahtevna sprehajalna pot. 

4. Skrivnosten jamski svet – Snežna jama

Visokim temperaturam lahko pobegnete v podzemlje. Naj vas navduši divja Snežna jama, najvišje ležeče turistična jama v Sloveniji. Ne pozabite na ustrezno obutev in oblačila. Zanimiva je tudi več kot več kot 3 milijone let stara jama Pekel, ki kljub “peklenskemu” imenu nudi osvežujočih 10° C.

5. Hop v kopalke in na Velenjsko plažo

Velenjska plaža je že večkrat zapored prejela laskavi naziv “najboljše naravno kopališče v Sloveniji”. Veliko obiskovalcev si privošči osvežitev v Velenjskem jezeru, kopanje, SUP, surfanje ali iskanje potopljenih vasi. Temperatura vode v poletnih mesecih je okrog 22° C. Zavijte tudi na VISTO, fantastično razgledno ploščad, ki je tudi prizorišče številnih koncertov.

Velenjsko jezero sicer nima statusa kopalne vode, zato je kopanje v njem na lastno odgovornost. Kakovost vode sicer redno spremljajo.

6. Vodni park in Terme Topolšica

V mrzlem dežju ali vročem poletnem soncu so terme pravi odgovor za harmonijo počutja. Notranje-zunanji bazenski kompleks term Topolšica je središče poletnega vodnega veselja. Pridete na čofotanje?

Sorodne vsebine