Bushcraft Savinjska – preživetje v naravi

Stopite v prvinsko divjino Krajinskega parka Golte in se potopite v čas naših prednikov. Bushcraft Savinjska je pristna vodena gozdna avantura, na kateri spoznate spretnosti in znanja prednikov in vsaj za trenutek pozabite na rutino modernega sveta. Bi znali preživeti v naravi? Doživite edinstveno preizkušnjo, ki vam bo pomagala razumeti in spoštovati naravo in okrepiti zaupanje v samega sebe.

Bushcraft Savinjska je edinstven tečaj preživetja v naravi

Odpravili se boste na orientacijski pohod brez kompasa po planini Golte do dih jemajočega jezera, kjer se odpre razgled na mogočne Kamniško-Savinjske Alpe. Po poti s pomočjo vodnika naberete les, se naučite zanetiti iskro, prisluhniti prasketanju ognja, poiskati užitna zelišča, rastline, gobe in ostalo divjo hrano.

Neprecenljiva izkušnja v vseh letnih časih

Bushcraft na Golteh je poučno in zanimivo doživetje, ki je primerno tako za družine (s posebej prilagojenim programom uporabe noža in sekire za otroke), kot tudi za teambuilding programe ali za pare. Izvaja se v vseh letnih časih. Od pomladi do jeseni je narava z divjo hrano nekoliko bolj radodarna, pozimi pa se je treba zanjo nekoliko bolj potruditi. Tudi kurjenje ognja je na zasneženih kotičkih zahtevnejše, a zato toliko bolj navdušujoče. 

Kakovostno vodeno doživetje narave 

​Na pustolovščini preživetja vas spremljata usposobljena in izkušena vodnika, ki sta na slovenskem tekmovanju iz preživetja v naravi dosegla izjemno 2. mesto. 

Bushcraft Savinjska – rezervacije in informacije

Gorski in smučarski kompleks Golte
Golte d.o.o.
Radegunda 19 c
SI-3330 Mozirje
t: 00386 40 653 901
e: info@bushcraftsavinjska.com

Sorodne vsebine

  • Kajža Kolovrat

    Počitniška hiška v mirnem okolju, s pogledom na okoliške hribe, […]

  • Počitniška doživetja Savinjske

    Obarvajte teden s savinjskimi doživetji! Spoznajte dediščino, začutite moč narave […]

  • Pust šoštanjski

    10. FEBRUAR 2024 ob 15.00, ŠOŠTANJ – največji karnevalski dogodek […]