Zgornja Savinjska Dolina

Aktualno in varno v obdobju covid-19

Savinjska je ponosna, da spada med ene najbolj varnih in zelenih destinacij na svetu! Neokrnjena narava, odmaknjene butične nastanitve in zavezanost ponudnikov k odgovornemu ravnanju

Sledimo aktualnemu stanju in delujemo odgovorno

Kot posamezniki in družba lahko vplivamo na potek epidemije in tako skupaj preprečimo neljube posledice. Sledimo aktualnemu stanju v zvezi z epidemijo novega koronavirusa in covid-19, delujmo odgovorno in spoštujmo ukrepe. 

Priporočila NIJZ  ➜

 

Preberite higienska priporočila NIJZ za preprečevanje okužb s koronavirusom SARS -CoV-2

Priporočamo vam, da sledite aktualnim priporočilom, ki jih pripravlja Nacionalni inštitut za varovanje zdravja v Republiki Sloveniji. 

Aktualno v zvezi s koronavirusom v Sloveniji  ➜ 

 

TIC centri 

Delovni časi TIC centrov v Savinjski so prilagojeni situaciji. Ob sprejemanju ali sproščanju ukrepov se lahko tudi spremenijo, zato se pred obiskom TIC centra pozanimajte o odpralnem času. 

V skladu  s priporočili NIJZ in željo, da skupaj poskrbimo za največjo varnost in dobro počutje vseh obiskovalcev TIC centrov, vas vabimo, da sledite ukrepom in priporočilom: 

• Ob prihodu v TIC je obvezno RAZKUŽEVANJE ROK. Na voljo bodo sredstva za razkuževanje.
• Za prihod v zaprte prostore je OBVEZNA MASKA do preklica.
Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem kraju je ob upoštevanju ohranjanja zadostne medosebne razdalje obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta.
• Razkuževanje rok tudi ob odhodu.

• PROMOCIJSKI MATERIAL je na razpolago in ga lahko dobite pri informatorjih oz. zaposlenih v informacijskih točkah.

• PRODAJNI ARTIKLI: Čim manj dotikanja različnih prodajnih artiklov, le toliko, kot je nujno in v primeru nakupa.

• INFORMATIVNI PROSTORI: V prostore turistično informacijskega centra se vstopa posamično (razen družin) oziroma v številu, ki glede na velikost in razporeditev prostora onemogoča srečevanje ter omogoča zagotavljanje zadostne medsebojne razdalje. Na to vas prijazno opozorijo informatorji.

•  Svetujemo brezstično plačevanje.