Zgornja Savinjska Dolina

Aktualno in varno v obdobju covid-19

Savinjska je ponosna, da spada med ene najbolj varnih in zelenih destinacij na svetu! Neokrnjena narava, odmaknjene butične nastanitve in zavezanost ponudnikov k odgovornemu ravnanju. 

Sledimo aktualnemu stanju in delujemo odgovorno

Kot posamezniki in družba lahko vplivamo na potek epidemije in tako skupaj preprečimo neljube posledice. Sledimo aktualnemu stanju v zvezi z epidemijo novega koronavirusa in covid-19, delujmo odgovorno in spoštujmo ukrepe. 

Priporočila NIJZ  ➜

Preberite higienska priporočila NIJZ za preprečevanje okužb s koronavirusom SARS -CoV-2

Priporočamo vam, da sledite aktualnim priporočilom, ki jih pripravlja Nacionalni inštitut za varovanje zdravja v Republiki Sloveniji. 

Aktualno v zvezi s koronavirusom v Sloveniji  ➜ 
Priporocila_za_preprecevanje_sirjenja_okuzb_Savinjska_Green_Safe_Destination_Covid_Slovenia

Prehajanje državne meje

Pri prehajanju državne meje veljajo določene omejitve, odvisne od tega, iz katere države prihajate v Slovenijo oz. v katero državo vstopate.

Zgornja Savinjska dolina meji na Avstrijo, zato se pred prečkanjem meje z Avstrijo (mejni prehod Pavličevo sedlo), pozanimajte o aktualnih ukrepih. 

Prehajanje meje - ukrepi koronavirus  ➜

Slovenska policija je pripravila aplikacijo ‘Vstop v Slovenijo’, ki uporabniku ponuja pomoč pri vstopu v  državo. Navedene so kontrolne točke, na katerih lahko posameznik prehaja mejo.

Aplikacija Vstop v Slovenijo ➜

Aktualno stanje v regiji – Savinjska

Preverite, kakšni ukrepi veljajo v Savinjski regiji. 

Aktualno stanje - Savinjska regija ➜

Če boste potovali med regijami, preverite stanje v ostalih slovenskih regijah.

Aktualno stanje - vse slovenske regije ➜

Aplikacija #OstaniZdrav
Mobilna aplikacija za varovanje zdravja in življenja #OstaniZdrav obvešča, ali ste bili v stiku z okuženo osebo, v kolikor okužena oseba tudi aktivno uporablja to aplikacijo. Z uporabo aplikacije lahko pripomoremo k obvladovanju širjenja virusa ter varovanju zdravja nas samih, naših bližnjih in celotne družbe.

Naloži Aplikacijo - Android ➜ Naloži Aplikacijo - iOS ➜

TIC centri 

Delovni časi TIC centrov v Savinjski so prilagojeni situaciji. Ob sprejemanju ali sproščanju ukrepov se lahko tudi spremenijo, zato se pred obiskom TIC centra pozanimajte o odpralnem času. 

V skladu  s priporočili NIJZ in željo, da skupaj poskrbimo za največjo varnost in dobro počutje vseh obiskovalcev TIC centrov, vas vabimo, da sledite ukrepom in priporočilom: 

• PROMOCIJSKI MATERIAL je na razpolago in ga lahko dobite pri informatorjih oz. zaposlenih na informacijskih točkah.

• PRODAJNI ARTIKLI: Čim manj dotikanja različnih prodajnih artiklov, le toliko, kot je nujno in v primeru nakupa.

• INFORMATIVNI PROSTORI: V prostore turističnoinformacijskega centra se vstopa posamično (razen družin) oziroma v številu, ki glede na velikost in razporeditev prostora onemogoča srečevanje ter omogoča zagotavljanje zadostne medosebne razdalje. Na to vas prijazno opozorijo informatorji.

•  Svetujemo brezstično plačevanje, kjer je to mogoče.