Bilo je nekoč #3: Golte skozi čas

Le kdo še ni slišal za razgledne Golte, ki danes navdušujejo kot krajinski park in smučišče? Odlična točka za ljubitelje pohodništva, aktivnega oddiha navdušuje s pisano paleto doživetij in zanimivosti. Pokukajte v zgodovino razvoja turizma na zakraseli planini.

Od Mozirske koče, najdaljše slovenske nihalke do sodobnega hotela

Mozirska koča, ena najstarejših planinskih koč na Slovenskem, je bila zgrajena že leta 1896. Koča je večrat pogorela, nazadnje v letu 2021. Obnova koče v alpskem slogu je v teku.

V letih 1968 in 1969 so zgradili najdaljšo nihalko v takratni Jugoslaviji in hotel, ki je danes sodobno obnovljen. Na smučišču je tudi več turističnih apartmajev in koč z gostinsko ponudbo. 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.

I Accept

 

Smučarska tekmovanja 

Na Golteh je potekalo več zanimivih smučarskih tekmovanj. V letih 1984 in 1986 se je odvil Evropski smučarski pokal za ženske in moške, Evropski pokal v telemarku pa v letih 2015 in 2016. Nedavno so se tekmovalci pomerili tudi na Državnem prvenstvu v turnem smučanju. Ali ste vedeli, da lahko za vas, vaše prijatelje in sodelavce na Golteh pripravijo čisto prava smučarska tekmovanja? Preberite več.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

Naslovna fotografija: razglednica Golte odposlana 1977, barvna. Fotolik Celje, F. Mauer

Sorodne vsebine