Čebelarski izdelki in apiturizem

Številni domačini Savinjske že leta gojijo in ohranjajo ljubezen do čebel in izdelkov iz medu.

Med, cvetni prah, propolis in vosek vplivajo na dobro počutje, zdravje, pomembno pa prispevajo tudi k pripravi mazil in zdravilnih tinktur. Izdelke lahko kupite pri turističnih ponudnikih in čebelarjih.

Oddih po čebelje: spanje v čebeljih panjih in apiturizem

V Mozirju je možen ogled čebelarske družine, ki razvija apiturizem, in pohod po čebelarski poti. Če boste po pohodu utrujeni, si privoščite spanje v Medeni vasi, kjer lahko prespite v velikih panjih in uživate v energiji, ki jo nudi apiterapija.

Ohranjanje čebelarske tradicije

 V Solčavi si lahko ogledate prikaz čebelarjenja po starem ter v Centru Rinka okusite čebelarske izdelke, ki so tudi naprodaj. 

Zlato priznanje za penečo medico

Franc in Anica Čanč sta ustvarila penečo medico, ki je v New Yorku prejela zlato priznanje v okviru tekmovanja Great American International Wine Competition 2020. Da je njihova kraljica medic resnično zlata, dokazuje tudi zlata medalja v okviru sejma AGRA 2020 v Gornji Radgoni. Obisk pri Čančevih vam bo odstrl svet poln ljubezi do čebel. Poslikane panjske končnice, lični medeni in voščeni izdelki ter degustacija vrhunskih medenih pijač, ki je ne smete zamuditi. 

Sorodne vsebine

  • Štrukljifest

    1.SEPTEMBER 2024, REČICA OB SAVINJI – zgornjesavinjska prireditev, ki časti […]

  • Festival zelišč

    15.—22. JUNIJ 2024, Savinjska – Festival zelišč je niz dogodkov, […]

  • Festival dobrega piva, gina in kulinarike

    22. JUNIJ 2024, MOZIRJE – festival najboljših slovenskih piv, gina […]