Cvetoči travnik

Cvetje v Mozirskem gaju in čebelnjaki sredi travnikov pričarajo vzdušje medene dežele. Najbolj cvetoče mesto Savinjske, Mozirje, je ponosno na pol milijona cvetlic. Zdravilne rastline, drevesa in poti v parku kličejo k razgibavanju in jogi na svežem zraku. Ko nas pogostijo v restavraciji Lesnika, ki nosi ime po stari sorti travniških jablan, se čuti ljubezen mlade generacije do stoletne tradicije. Napolnite se z energijo na wellness razvajanju po alpsko!

Mozirski gaj

Ko se sprehodimo med cvetočimi preprogami Mozirskega gaja, se navzamemo osredotočenosti in lahkotnosti čebel. Spoznavanje cvetlic in zdravilnih rastlin predrami vsa čutila. Med drevesi in cvetjem je idealen kotiček za jogo na svežem alpskem zraku.

Mozirski tržani

V središču Mozirja ob pristni pripovedi spoznamo, kako ponosni so bili na svoj kraj mozirski tržani v 19. stoletju, ko so sloveli kot veliki domoljubi in posebneži. Še danes skozi Mozirje teče potok, ki te začara, če skočiš vanj. Tako močno se zaljubiš v Mozirje, da nikoli ne odideš.

Alpski wellness

Predalpska klima je idealna za zorenje zgornjesavinjskega želodca, ki je zaščitena specialiteta z geografskim poreklom. Postrežejo nam ga v restavraciji Lesnika. Na Turistični kmetiji Korošec se nagradimo z alpskim wellnessom. Sredi travnika se je ob srkanju zeliščnih napitkov zlahka mogoče potopiti v sanje.

Informacije in rezervacije – Cvetoči travnik

LUKA POTOČNIK, RESTAVRACIJA LESNIKA
Na trgu 32, 3330 Mozirje
t +386 5 916 64 77
e info@lesnika.eu

Sorodne vsebine

  • Tradicionalna golažijada v Mozirju

    25. 5. 2024, Mozirje – Tradicionalna golažijada je družaben gastronomski […]

  • Residence Moritz

    Luksuzna nastanitev Residence Moritz prepriča z nostalgičnim pridihom.

  • Maraton Savinja

    8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja […]