Doživite cvetoče Mozirje

Vzemite si čas za zabavno potepanje in raziskovanje dediščine. Na sprehodu po starem trgu Mozirja vas bo na tablici spremljala prikupna čebelica Gaja, s katero boste reševali cvetoče izzive, ki vas čakajo pri skrivnostnih hišah.

V Mozirju vam zagotovo ne bo dolgčas! Raziščite staro trško jedro, poiščite inspiracijo v Mozirskem gaju, privoščite si dih jemajoče razglede v krajinskem parku Golte, kamor se vzpnete s panoramsko nihalko, obudite zdravje in duha v katerem izmed kotičkov dobrega počutja! Ostanite v Mozirju, ostanite v cvetju.

Potopite se v zanimive zgodbe, ki jih pripovedujejo hiše

 Mozirski trg navdušuje z avtentičnimi hišami, ki jih, kot se za cvetoče mesto spodobi, krasijo pisane lončnice in zanimive zgodbe. Spoznajte, kako ponosni so bili na svoj kraj mozirski tržani v 19. stoletju, ko so sloveli kot veliki domoljubi in posebneži.

Mozirje je eden starejših trgov na Štajerskem. Kot kraj se v listinah omenja že leta 1146, kot trg leta 1318.

13 zanimiv točk, 13 izzivov in cvetoče geslo

Pot Cvetoče Mozirje ima 13 interaktivnih točk, na katerih boste spoznali nekdanje življenje v ohranjenih hišah. Na vsaki točki vaš čaka cvetoči izziv, katerega rešitev prinese dragoceno črko. Če boste pri reševanju izzivov uspešni, boste lahko sestavili cvetoče geslo in dobili prav posebno priznanje.

Cvetoče Mozirje, odlična izobraževalna igra za vse generacije

Produkt Cvetoče Mozirje je primeren skoraj za vse generacije. Družine in pari lahko uživate na kratkem sprehodu ter se prepustite vodenju čebelice Gaje. Produkt je odlična dopolnitev obiska Mozirskega gaja ali Golt.

Zaljubite se v Mozirje

Ste vedeli, da še danes skozi Mozirje teče potok, ki te začara, če skočiš vanj? Tako močno se zaljubiš v Mozirje, da nikoli ne odideš. Ne bodite presenečeni, če se boste zaljubili tudi vi! 

Informacije in kontakt – Cvetoče Mozirje

Turistično informacijska točka Mozirje

Hofbauerjeva 28 SI-3330 Mozirje
t: +386 70 799 099
e: tic@mozirje.si

Aplikacija Doživite cvetoče Mozirje je nastala v okviru projekta Zgornja Savinjska dolina 2, ki ga je na »Javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letih 2020 in 2021« uspešno prijavila Razvojna agencija SAŠA. 

Sorodne vsebine

  • Maraton Savinja

    8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja […]

  • Srednjeveška gostija na gradu Vrbovec

    7. JULIJ 2024, NAZARJE – gostija s srednjeveško kulinariko in […]

  • Pust mozirski

    10. 2.–13. 2. 2024,  MOZIRJE – tradicionalno pustovanje, ki ga […]