Orodja dostopnosti

Zgornja Savinjska Dolina

Družinske počitnice na kmetiji

Očarljiva domačnost, ki nas nostalgično spominja na naše otroštvo in hkrati navdaja z občutkom pristnosti. Vonj sena, prostranost travnikov in živahnost domačih živali, okusna kulinarika in edinstvena znanja prijaznih gostiteljev. Omogočite, da vaši otroci začutijo vrvež kmečkega okolja in se pomerijo v domačih kmečkih opravilih.

Spoznajte domače živali

Posebno vzdušje vlada na turističnih kmetijah tudi zaradi domačih živali, ki so za otroke še posebej zanimive. Elegantni konji, družabni psi in muce, zvedave koze, ovce, krave in pujsi. Ni ga otroka, ki ne bi želel opazovati, kako poteka molža, skrb za živali in hranjenje.

Kmečka opravila in delovni stroji

Poleg skrbi za domače živali je življenje na kmetiji zaznamovano tudi z drugimi opravili, ki so v mestih prava redkost. Pomagate lahko pri spravilu sena, pobiranju vrtnin, čiščenju hleva, opazujete, kako poteka priprava drv za zimo ali si ogledate delovne stroje in naprave kot so traktorji, obračalniki sena in posebne prikolice.

Kuharske delavnice

Na kmetiji vselej lepo diši po dobri domači hrani. Tu lahko okusite Zgornjesavinjski želodec, kislo mleko in žgance, domače marmelade in druge slastne jedi. Nekatere gospodinje pripravijo kuharske delavnice, med katerimi lahko z družino osvojite cenjeno znanje za pripravo edinstvenih domačih dobrot.

Rezerviraj počitnice na turistični kmetiji

Izberite oddih ali počitnice na kmetiji po vašem okusu

Turistične kmetije - Preberi več  ➜