Zgornja Savinjska Dolina

Energije pristne narave – Logarska za vas

Ob skoraj tisočletnem sobivanju z naravo je domačinom krajinskega parka Logarska dolina  uspelo ohraniti naravno okolje in kulturno identiteto, na katero so posebej ponosni. Posvetite se sebi, okrepite zdravje in dobro počutje z energijami nepopisno lepe narave

Wellness sprostitev in udobno bivanje v navdihujočem alpskem okolju

Prepustite se wellness doživetjem narave, preverjenim načinom sproščanja, povezovanaju z naravo in krepitvi telesa. V programih lahko izbirate med vodenimi in samostojnimi aktivnostmi. Naj vas poboža zlato sonce, osveži čisti gorski zrak, navduši melodija alpskih voda. Prisluhnite glasbi rastlin in odprite vaše čute v prostranih alpskih gozdovih. Uživajte v savnah, meditaciji, jogi, bosi hoji, seneni kopeli ali masažah z olji iz lokalnih zelišč.

Sprehodite se po senzoričnih poteh, poiščite stik z drevesi, zelišči in drugimi rastlinami na osnovi dendroterapije in gozdnega kopanja. Umirite telo in duha, prebudite ustvarjalno energijo in ustvarjajte z volno ter drugimi naravnimi materiali. Razvedrite brbončice z okusi zdrave lokalne hrane, ki je prilagojena željam posameznika. In večerno dogajanje? Kulturni etno-večer z lokalnimi zgodbami in glasbo vas bo navdušil. 

Posebne energijske točke v Logarski dolini 

V Logarski dolini so strokovnjaki prepoznali posebne energetske točke, ki pomagajo pri čiščenju in povezovanju z naravo in s seboj. V okviru celostnega programa so aktivnosti povezane tudi s petimi antropozofskimi principi: dihanje, dieta, umetnost, nega in pogovor. Periodični pogovori s strokovnjakom temeljijo na relacijskem modelu in sočutenju. Program zaokrožijo ayurvedski tretma, pristop k celostnemu sprejemanju sebe in okolice ter aktivnosti, ki spodbujajo povezavo s petimi elementi: z zrakom, ognjem, vodo, zemljo in etrom. 

V modernem žargonu govorimo o antistres, detox, mindfulness/selfness, healthy aging in outdoor programih. Programi so krajši (enodnevni) in daljši (od tri- do 10-dnevni).

Več informacij Eko hiša Na Razpotju ➜ Več informacij Hotel Plesnik  ➜

Operacijo razvoja produkta sofinancira Evropska unija s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: Naložba v vašo prihodnost. Operacija se izvaja v okviru izvajanja Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020, v okviru prednostne naložbe 3.2 Razvoj turizma. Projekt se sofinancira v vrednosti 69 % upravičenih stroškov v okviru proračunskih postavk PP 160071 – PN3.2 – Razvoj turizma-14-20-V-EU in PP 160072 – PN3.2 – Razvoj turizma-14-20-V-SLO.