Orodja dostopnosti

Zgornja Savinjska Dolina

Festival SAŠA kolesari

Savinjska, 17. 6. – 23. 6. 2022  – V Zgornji Savinjski in Šaleški dolini bo potekal Festival SAŠA kolesari, ki bo celotno regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Festival organizirajo Razvojna agencija Savinjsko-šaleške regije (Razvojna agencija SAŠA) in občine SAŠA regije.

Uvodni dogodek festivala bo v petek, 17. junija, ko bo v Šmartnem ob Paki novinarska konferenca Sveta županov SAŠA regije s predstavitvijo aktivnosti Festivala SAŠA kolesari, pogovorom z župani vseh občin SAŠA regije na temo kolesarskih pridobitev v njihovih občinah in seznanitvijo o aktivnostih za izgradnjo državne kolesarske povezave Velenje– Šoštanj–Šmartno ob Paki–Mozirje.

Novinarski konferenci bo sledilo odprtje Festivala SAŠA kolesari s predajo kolesarskih dresov županom ter promocijskim fotografiranjem.

Po fototerminu in izjavah za medije se bodo župani odpravili na skupinsko kolesarsko vožnjo po Šmartnem ob Paki, ki jo bodo sklenili ob 12. uri pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki, kjer se bo dogajanje nadaljevalo s prihodom kolesarjev Dirke po Sloveniji in navijanjem na vmesnem letečem cilju dirke.

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo naslednji dan, v soboto, 18. junija, ko bo ekipa festivala skrbela za animacijo navijačev ter promocijo kolesarjenja in regije v občinah Ljubno in Luče – tako v dolini kot pred ciljem kraljevske etape na Veliki planini.

V tednu od ponedeljka, 20. junija, do četrtka, 23. junija, bodo potekale vodene kolesarske ture med občinami Velenje–Šoštanj (20. junij), Mozirje–Nazarje (21. junij), Rečica ob Savinji–Gornji Grad (22. junij) in po občini Solčava (23. junij).

Vse aktivnosti festivala bodo fotografirane in posnete, ob koncu festivala pa bo izdan atraktiven video za promocijo kolesarstva v SAŠA regiji.

Festival SAŠA kolesari – Program 

Informacije

Razvojna agencija SAŠA
t: 03 839 47 53