Zgornja Savinjska Dolina

Izkoristite turistične bone v Savinjski

Zaradi razmer povezanih z epidemijo koronavirusa je država uvedla turistične bone, spodbudo za preživljanje počitnic v naši domovini. Tako spodbuja, da končno raziščemo in spoznamo našo Slovenijo. Izkoristite vaše bone v gostoljubni Savinjski.

Kako vnovčim turistični bon?

Turistični bon 2020 je dobroimetje v informacijskem sistemu FURS, ki ga ima vsaka oseba, ki je imela stalno prebivališče v Sloveniji na dan 13. 3. 2020. Unovči ga lahko pri turističnih ponudnikih za nastanitve in nastanitve z zajtrkom v Sloveniji. Priporočamo vam, da rezervacijo opravite neposredno pri ponudnikih in se pozanimate, ali je možno koriščenje bona

  • Turistične bone 2020  je mogoče unovčiti od 19. junija 2020 do 30. junija 2022 za nočitve in nočitve z zajtrkom.
  • Boni so prenosljivi med sorodniki do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ter med otroci in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Preneseni bon lahko unovčite na podlagi Izjave upravičenca o prenosu bona, ki jo podpiše prvotni lastnik bona. 
  • Vrednost bona je deljiva. Možno ga je koristiti v več zneskih v skupni vrednosti 200 EUR  (polnoletne osebe oz. osebe, ki bodo v letu 2020 dopolnile 18 let) oziroma 50 EUR (nepolnoletne osebe oz. osebe, ki v letu 2020 niso dopolnile 18 let) pri različnih ponudnikih. Prenesene bone lahko koristite le v enkratnem znesku oz. pri enem ponudniku.

Nove turistične bone iz leta 2021 (BONI 2021) v višini 100 evrov, za mladoletne pa v višini 50 evrov bo možno koristiti tudi na področju gostinstva, kulture, športa in rekreacije. Novi boni so veljavni do 30. junija 2022. 

  • Turistična taksa se plača posebej oz. je ni možno unovčiti v okviru bona.
  • Za koriščenje bona izpolnite obrazec Potrditev unovčitve bona, h kateremu se priloži kopija osebnega dokumenta, ki ga potrebujete tudi za prijavo pri ponudniku. Obrazec lahko izpolnite vnaprej ali pri turističnemu ponudniku. 
Rezerviraj nastanitev in doživetje ➜ Več informacij  FURS ➜