Jadranje in kopanje v naravi

Velenjsko jezero z urejeno plažo navdušuje jadralce, srfarje in druge ljubitelje vodnih športov. Kopalci se v vročih poletnih mesecih hladijo v jezeru, zelo priljubljena pa so tudi divja kopališča ob reki Savinji.

Vodni športi in kopanje na Velenjskem jezeru za aktiven poletni oddih

Nekateri so Velenjsko jezero poimenovali kar Velenjsko “morje”, saj s pestro izbiro vodnih športov navdušuje mlade in starejše ljubitelje aktivnega oddiha. Izbirate lahko med aktivnostmi:

 • jadralni tečaj za najmlajše v razredu optimist,
 • tečaj jadranja na večjih jadrnicah,
 • SUP (izleti z desko, joga na deski),
 • surfanje.

Velenjsko jezero poleti doseže temperature med 20 in 25 stopinjami Celzija, zato se ob njem zbirajo številni kopalci in plavalci.

Velenjska plaža

Velenjska plaža je urejena s tribunami za sončenje, gostinsko ponudbo, prodnato obalo in travnatimi površinami. Posebnost plaže je obala za štirinožne ljubljenčke. Voda Velenjskega jezera je neoporečna, a ker jezero nima statusa kopalne vode, se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost.

Foto: Tadej Živko

Ohladitev v tolmunih zelene reke Savinje

Reka Savinja se v poletnem času na nekaterih predelih segreje tudi do 20 stopinj Celzija. Obala je razgibana, delno peščena, mivkasta, ponekod obdana z gladkimi kamni. Ob Savinji in v neposredni bližini so prijetni kotički, ki ščitijo pred močnimi sončnimi žarki. Kljub temu, da so nekatere lokacije ob Savinji zelo priljubljena “divja” kopališča, reka Savinja nima statusa kopalne vode, zato je kopanje v njej izključno na lastno odgovornost.

Sorodne vsebine

 • Maraton Savinja

  8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja […]

 • Pohodniške in planinske poti v Savinjski

  Savinjska vas bo presenetila z bujno in divjo naravo. Planinske poti, ki prepredajo Kamniško-Savinjske Alpe, sprehajalne in pohodniške poti ob zeleni reki Savinji, krajinski parki in zavarovana območja narave ter številne kulturne zanimivosti so recept za prijetne aktivne počitnice. Preverite pohodniške poti različnih težavnostnih stopenj!

 • Savinjska vodna potepanja – 8 bistrih idej

  Slovenija je ena izmed najbolj vodnatih dežel v Evropi, ki […]