Kam v slabem vremenu? 6 idej za deževne dni

V Savinjski vam tudi v slabem vremenu ne bo dolgčas! Obiščite Muzej premogovništva Slovenije, spoznajte dediščino gozdarstva in lesarstva, stoletja stare zgodbe flosarjev. Tisti, ki uživate v vodi, pa ne pozabite na rafting na reki Savinji ali čofotanje v termah Topolšica! Juheeeej, v Savinjski je lahko lepo tudi v slabem vremenu!

1.V Muzeju premogovništva Slovenije je vedno lepo vreme

Podajte se na podzemno pustolovščino, 160 m pod zemeljsko površje. Muzej premogovništva Slovenije odstira življenje in delo v rudniku, premogovniško tradicijo, ki je zaznamovala razvoj mladostnega mesta Velenje. Obisk podzemnega dela muzejske zbirke je primeren za starejše od 6 let. Priporočamo, da preverite čas odprtja in avanturo rezervirate vnaprej. Srečno!

2.  Po lesarskih in gozdarskih stopinjah: Muzej gozdarstva in lesarstva ter Interaktivna flosarska zbirka in Zbirka Ljubenskih cvetnonedeljskih butaric

Zgornja Savinjska dolina je že od nekdaj znana po lesarski tradiciji. Pokukajte v  Muzej Vrbovec, muzej gozdarstva in lesarstva, potopite se v preteklost flosarske dediščine in spoznajte, kako so pogumni predniki splavili les iz Zgornje Savinjske doline vse tja do Črnega morja. 

3. Sprostitev v wellnessu

Nekateri pravijo, da wellness najbolj prija v slabem vremenu, drugi, da je za wellness vedno pravi čas! Savinjska vas ne bo navdušila le z izjemno naravo, temveč tudi z izbiro wellness kotičkov. Naravni, alpski centri dobrega počutja s pogledi na hribe, ayurvedski programi, apiterapije in sproščujoče masaže. Odkrijte, kaj pomeni dobro počutje po savinjsko!

4. Na kopanje v terme Topolšica in v muzej usnjarstva

Če ste ljubitelji kopanja, na seznam dodajte terme Topolšica. Bazeni s termalno vodo so pravo doživetje za vse generacije in poleti je odprt tudi zunanji vodni park. Na poti se lahko ustavite še v Muzeju usnjarstva na Slovenskem.

5. Mokri v vsakem primeru – rafting na Savinji

Rafting je razburljivo doživetje, ki je še posebej atraktivno, ko padavine napojijo vodotok reke Savinje. Voden spust po Savinji navdušuje z bližino zelene reke, brhkimi brzicami in slapiči, ki vsake toliko povečajo srčni utrip! Vas ne moti škropljenje vode in dežja? Potem je organiziran rafting na Savinji prava dogodivščina za vas.

6. Razvajajte brbončice, uživajte v lokalni kulinariki

Lepo preživet dan je še lepši, če nam nekdo postreže skrbno pripravljen krožnik kulinaričnih dobrot. V Savinjski lahko uživate v lokalni kulinariki, okusite zgornjesavinjski želodec, tradicionalne jedi kot so sirnek, ajdnek ali domačo juhico z zelenjavo iz bližnjega vrta. Poleg ponudbe turističnih kmetij navdušuje tudi sodobna kulinarika, ki v okuse vselej vpleta tudi elemente tradicije. 

Sorodne vsebine

  • Wellness

    Čas je, da poskrbite zase in pobegnete od ponorelega sveta! […]

  • Herbal Glamping Ljubno

    Luksuzno glamurozno kampiranje – vrhunsko udobje v okrilju narave. Privoščite […]

  • Kamp Menina

    Aktivnim družinam prijazen počitniški kamp Menina, nagrajen tudi z nazivom […]