Kamniško-Savinjske Alpe

Gorska skupina z vrhovi prek 2000 m ima številna zavarovana območja narave, idealna za planinarjenje in izlete v hribe. Kamniško-Savinjske Alpe so obsežna gorska skupina, v katero se zajedajo slikovite ledeniško preoblikovane doline Logarska dolina, Robanov in Matkov kot. Divji gorski ambient je odlična destinacija za ljubitelje pohodništva in gorništva.

POMEMBNO OBVESTILO: Zaradi posledic neurij so lahko nekatere poti neprehodne, planinske koče pa zaprte. O aktualnem stanju poti in odprtih kočah se obvezno pozanimajte:

Stanje planinskih poti 

Odprte planinske koče

Najvišji vrhovi presegajo 2.500 m, do njih pa vodijo označene planinske poti. Značilna kulturna krajina daje Alpam svojstveno podobo, številna zavarovana območja narave pa svežino brezskrbnega uživanja v neokrnjeni naravi. Med najvišje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp spadajo najvišji Grintavec (2558 m), Ojstrica (2350 m), Brana (2253 m) in Storžič (2132 m).

Zanimive planinske in pohodniške ture v Kamniško-Savinjskih Alpah

 • planinski pohod Koča na Loki (1534 m) – Raduha (2062 m) z ogledom Snežne jame, najviše ležeče turistične jame v Sloveniji – parkirišče pod Kočo na Loki (3—4 ure, višinska razlika 570 m, za ogled jame dodatni 2 uri)
 • planinski pohod Podvežak (1500 m) – Korošica (1808 m) – Podvežak (5—6 ur, višinska razlika 450 m)
 • planinski pohod Klemenča jama in Strelovec
 • planinski pohod Podolševa – Potočka zijalka – Olševa – Podolševa (4—5 ur, višinska razlika 700 m) arheološko najdišče
 • pohod po Logarski dolini, ogled slapa Rinke (1000 m) in vzpon na Okrešelj (1396 m) – Koča pod slapom Rinka (930 m) (3 ure, višinska razlika 500 m);
 • krožna planinska tura Ravne—Dolga trata (3—4 ure, višinska azlika 460 m);
 • Golte (1356 m) – Smrekovec (1375 m), edino slovensko vulkansko pogorje – Mozirska koča na Golteh (3—4 ure, 300 m)

Planinske koče in postojanke v Savinjskih Alpah

Kamniško-Savinjske Alpe iz zraka

Preverite, kako se je nad veličastnimi Kamniško-Savinjskimi Alpami potepal Matevž Lenarčič, svetovno znan pilot, ki je že večrat obletel svet.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.

I Accept

Varno v gore!

Priporočamo, da se v gore odpravite v spremstvu usposobljenega vodnika. Poskrbite za ustrezno psihofizično pripravljenost in primerno opremo. Pridobite informacije o vremenskih in drugih razmerah na predvideni poti. Predvsem v visokogorju je lahko v določenih obdobjih še veliko snega, vreme pa se lahko zelo hitro spreminja. Pred obiskom gora preberite zgibanko Varneje v gore in priporočila Planinske zveze Slovenije.

Kamniško-Savinjske Alpe – več informacij 

Center Rinka
Solčava 29,
SI-3335 Solčava
t: +386 (0)3 839 0710
e: info@solcavsko.info , www.solcavsko.info

Sorodne vsebine

 • Pohodniške in planinske poti v Savinjski

  Savinjska vas bo presenetila z bujno in divjo naravo. Planinske poti, ki prepredajo Kamniško-Savinjske Alpe, sprehajalne in pohodniške poti ob zeleni reki Savinji, krajinski parki in zavarovana območja narave ter številne kulturne zanimivosti so recept za prijetne aktivne počitnice. Preverite pohodniške poti različnih težavnostnih stopenj!

 • Stanje planinskih poti v Zgornji Savinjski dolini

  Preden se odpravite v hribe, preverite stanje planinskih poti. Zaradi […]

 • Raduha (2.062 m)

  Ste pripravljeni na osvojitev dvatisočaka? Raduha (2.062 m)  je priljubljena […]