Kongresi, seminarji in konference

Organizirajte seminar, konferenco ali kongres v Savinjski dolini. Razveselite udeležence z izjemno umestitvijo v neokrnjeno naravo, tradicionalno okolje, gorski svet ali v urbani utrip Velenja.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

Srečanja v naravi in mestu

Raznoliko okolje in kakovostna ponudba omogočata, da lahko izberete lokacijo, ki bo izpolnila vaše želje in pričakovanja udeležencev. Izkušeni gostitelji bodo z veseljem prišli nasproti.

1. Gorski resort Montis na Goleth, Mozirje

Poslovna srečanja v krajinskem parku Golte so nekaj posebnega, saj boste z udeleženci uživali nad 1.400 m nadmorske višine. Hotel Montis**** je sodoben objekt, do katerega pripelje panoramska nihalka, možen je tudi dostop po razgledni cesti. Kongresna dvorana, ki je velika 130 m2 in sprejme do 120 udeležencev, se lahko razdeli v dve manjši enoti. Opremljena je s sodobno multimedijsko opremo (projektor, platno, ozvočenje, wi-fi). V hotelu Golte nudijo celostno storitev organizacije poslovnega dogodka, udobno nastanitev, pestro izbiro spremljajočih aktivnosti v slikovitem naravnem okolju in kakovostno kulinarično ponudbo. 

Doživetja in znamenitosti v bližini: Krajinski park GolteMozirski gaj, kolesarske ture z e-kolesi, team building

2. Hotel Plesnik, Logarska dolina, Solčava

Sanjska poslovna srečanja, odmaknjena od stresnega mestnega vrveža lahko doživite v čarobni Logarski dolini, eni najlepših evropskih dolin. V objemu neokrnjene narave, tik pod vznožjem najlepših vrhov Kamniško-Savinjskih Alp, organizirajte poslovno srečanje, izobraževanje, predstavitev ali manjšo konferenco. Poleg znamenitega Hotela Plesnik**** je Vila Palenk, v kateri je sodobno opremljene konfrenečne dvorane: 

 • konferenčna dvorana Brest (115 m2, do 100 oseb)
 • konferenčna dvorana Lipa (60 m2, do 40 oseb)
 • konferenčna dvorana Tisa (55 m2, do 40 oseb)
 • konferenčna dvorana Palenk (100 m2)
 • Alpska soba (70 m2).

Poslovno srečanje lahko nadgradite z izleti v naravo, različnimi programi za skupine in prijetnim druženjem ob odprtem ognjišču pred hotelom. Hotel Plesnik je večkratni prejemnik nagrade Kongresna zvezda (najboljši slovenski kongresni hoteli).

Doživetja in znamenitosti v bližini: Logarska dolina, slap Rinka, Solčavska panoramska cesta, lokostrelstvo, slap Palenk, etno-fletno igre, 

3. Center Rinka, Solčava

V odmaknjeni alpski vasici Solčava, ki je odlično izhodišče za pobeg v Kamniško-Savinjske Alpe, leži Center Rinka, središče za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega. Namenjen je razvoju podjetništva, umetniškemu ustvarjanju, medgeneracijskemu druženju in ohranjanju dediščine. Večnamenska dvorana za multimedijske predstavitve, predavanja, izobraževanja, seminarje, delavnice, gostujoče razstave ali manjše kulturne prireditve. Poleg dvorane je speljana zanimiva stalna razstava o življenju in naravi Solčavskega, v pritličju so razstavno prodajni prostor za lokalne izdelke, degustacijski, barski in otroški kotiček. 

Doživetja in znamenitosti v bližini: Logarska dolina, slap Rinka, Solčavska panoramska cesta, lokostrelstvo,  etno-fletno igre

4. Kongresni center KLS

Kulturno-poslovni center Ljubno (KPC Ljubno) je prenovljeni kompleks na Ljubnem, znotraj katerega sta poleg dvorane za 171 oseb tudi Interaktivna flosarska zbirka in Zbirka cvetnonedeljskih butaric. 

Doživetja in znamenitosti v bližini: Interaktivna flosarska zbirka in Zbirka Ljubenskih cvetnonedeljskih butaric, rafting na Savinji, ugasli ognjenik Smrekovec 

5. Kapacitete v bližini

 • Hotel Paka, Velenje

Najmlajše slovensko mesto, Velenje, je v zadnjih letih vse bolj priljubljeno tudi med organizatorji srečanj. Hotel Paka, iz katerega se vije izjemen pogled na osrednji Titov trg, je odlična lokacija za organizacijo kongresov in srečanj. Prostori so opremljeni z vso potrebno tehnično opremo.

 • Velika dvorana (310 m2, 250 sedežev, govorniški pult) 
 • Mala dvorana (66 m2, do 66 sedežev)
 • Velika predavalnica (154 m2, do 100 oseb)
 • Demo soba (35 m2, do 20 oseb)
 • Sejna soba (35 m2, do 20 oseb)
 • Predavalnica (77 m2, do 40 oseb)

 • Vila Bianca, Velenje

Sodobno obnovljena vila s svetlimi prostori je prava izbira za svečane in družabne dogodke. V njej potekajo različna srečanja, seminarji, poroke, letne skupščine, predavanja in izobraževanja. Idealna lokacija pod Velenjskim gradom navdušuje tudi z možnim spremljevalnim programom. 

 • Mansarda Bianca (do 50 oseb)
 • Dvorana Bianca (do 70 sedežev)
 • Galerija Bianca  (pogostitve, razstavna galerija, manjši dogodki)

 

 

Doživetja in znamenitosti v bližini: Velenje, Muzej premogovništva Slovenije, Velenjsko jezero, Velenjski grad

Sorodne vsebine

 • Savinjska “Od kamnov do zvezd” – po stranpoteh celjskih grofov

  Doživite Savinjsko skozi butično raziskovanje velike zgodbe, ki nas od […]

 • Teambuildingi, motivacijska srečanja in doživetja za skupine

  Daleč stran od mestnega vrveža, med zelenimi gozdovi in mogočnimi […]

 • Bushcraft Savinjska – preživetje v naravi

  Stopite v prvinsko divjino Krajinskega parka Golte in se potopite […]