Kulinarični spektakel Velenje Underground

VEČ TERMINOVDoživite edinstveno 5* gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo, ki je uvrščena v zbirko SLOVENIA UNIQUE EXPERIENCES. Doživetje se odvija v najgloblji jedilnici v Sloveniji.

Srečno med rudarji, vrhunsko s chefi! 

Spustite se z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije ter spoznajte knapovsko okolje in vrhunske jedi, večkrat nagrajene ekipe iz Vile Herberstein. Kulinarična pustolovščina  160 m pod zemljo navduši s presenetljivo ”Štajgerjevo južno” s 4 hodi. Ob glasbeni spremljavi in animaciji z vsemi čuti okusite vrhunske kulinarične mojstrovine kot sodobno različico knapovskih jedi. Po vožnji s podzemno železnico vas čaka še kozarec penine v rudniški črni garderobi.

Ob srečanju z vodnikom pred Muzejem premogovništva Slovenije prejmete čelado in lučko za spust v rudniški rov. Po pijači dobrodošlice in knapovskem pozdravu iz kuhinje se odpravite v rudnik. Po spustu z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji si ogledate najbolj atraktivne lokacije podzemlja in spoznate zgodbo o rudarjenju. V najgloblji jedilnici v Sloveniji vas čaka 4-hodna večerja »Štajgerjeva južna«, ki jo pripravi restavracija Vile Herberstein. Kulinarične dobrote spremljajo vrhunska vina in glasbena animacija. Po zaključni vožnji s podzemnim vlakom vas v rudarski črni garderobi čaka še kozarec vrhunske penine in spominek presenečenja.
Trajanje: 3 ure
Izhodišče: Muzej premogovništva Slovenije, Stari jašek – Koroška cesta, Velenje

Termini, cenik in več informacij

Doživetje Velenje Underground se odvija nekajkrat letno ob vnaprej določenih terminih in po predhodnem dogovoru.

Informacije in rezervacije. – Velenje Underground

Zavod za turizem Šaleške doline
Vila Bianca
Stari trg 3
SI-3320 Velenje
Tel.: +386 (3) 896 18 64
E: turizem@velenje.si

Sorodne vsebine

  • Festival zelišč

    22. JUNIJ 2024, Gornji Grad – Festival zelišč je niz […]

  • Festival dobrega piva, gina in kulinarike

    22. JUNIJ 2024, MOZIRJE – festival najboljših slovenskih piv, gina […]

  • Štrukljifest

    1.SEPTEMBER 2024, REČICA OB SAVINJI – zgornjesavinjska prireditev, ki časti […]