Logarske zgodbe

Logarska dolina je ena največjih skrivnosti Slovenije in ena najlepših ledeniških dolin Evrope.Ko s pogledom letimo nad Ojstrico in drugimi dvatisočaki Kamniško-Savinjskih Alp, začutimo svobodo planinskega orla. Pot kot iz pravljice vodi med travniki in gozdovi do enega najvišjih slapov Slovenije. Domačini na Solčavskem radi pripovedujejo pastirske zgodbe in lcajo volno avtohtonih jezersko-solčavskih ovc. Spoznajte čaroben kraj, kjer sta narava in človek velika zaveznika.

Logarska dolina 

Iz Hotela Plesnik se Logarska dolina zdi kot privid. Neskončna preproga pašnikov vodi do gozdov in dvatisočakov, ki dajejo občutek varnega kota, kjer nas nihče ne more najti. Nujno se je sezuti, zakliče etno vodnik, da lahko začutimo utrip zemlje pod bosimi stopali. Zdrava malica in prsti na nogah, ki mahajo alpskim cvetlicam, so najlepši uvod v sonaravno življenje na Solčavskem.

Slap Rinka

Logarska dolina odpira vse čute, doživeti jo moramo odprtih in zaprtih oči, razširjenih nosnic in pozornih ušes. Odpravimo se na senzorični pohod po dolini. Ste že slišali za zgodbo o pastirju Matevžu, ki je svojega ovna pozdravil s črno smolo? Vrhunec doživetja je slap Rinka, ki buči sredi gozdov in se v visokem loku zliva z Okrešlja, da nam poprši obraz s tisočimi kapljicami.

Filcanje

Čas je za ekološko kosilo v Eko hiši Na razpotju. K avtentični kulinarični izkušnji prispeva predstavitev filozofije iz vrta na krožnik. Za zaključek na delavnici filcanja (polstenje iz ovčje volne) z mojstrico oblikovanja volne ustvarimo spominke, potem pa nas planinska pesem kravjih in ovčjih zvoncev vleče nazaj na svež zrak.

Informacije in rezervacije – Logarske zgodbe

CENTER RINKA
Solčava 29, 3335 Solčava
t +386 3 839 07 10
e info@solcavsko.info

Sorodne vsebine

  • Hiška Osojnik

    Hiška kjer se čas ustavi in stres izpuhti.

  • Solčavski dnevi

    28.- 30. JULIJ  2023, SOLČAVA – turistično doživetje Solčavskega, razstave, delavnice, […]

  • Motorkarska gavda

    26. 8. 2023, SOLČAVA – kiparjenje in igre z motorno […]