Maraton Savinja

8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja za vse generacije

Športni dogodek Maraton Savinja navdušuje vse generacije, saj so trase tekmovanja prilagojene tako otrokom kot tistim najbolj trdoživim tekačem. Tek ob reki Savinji, v ozeleneleli naravi, v cvetoči poeziji Mozirskega gaja poteka po utrjenem makadamu, nekateri deli poti so asfaltirani.

Otroški Bimbo tek ter različno dolge tekaške trase

Najmlajši, otroci do 5. razreda osnovne šole, se lahko podajo na prve tekmovalne tekaške preizkušnje (dolžina trase 600 m). Maraton Savinja je primeren tudi za starejše tekaške začetnike in pohodnike. Najkrajša trasa je dolga 3,5km, sledi trasa dolga 7 km. 14 kilometrska trasa je že pravi izziv, ki ga bodo najhitrejši opravili v manj kot eni uri. Najbolj trdoživi pa – gremo tri kroge za razdaljo polmaratona – 21 kilometrov.

Kaj početi in si ogledati v bližini

Raziščite mozirski trg z aplikacijo Doživite cvetoče Mozirje, obiščite muzjesko zbirko Mozirje in Mozirjani ali cvetoči Mozirski gaj, ki je neke vrste muzej na prostem. Ljubitelji narave se lahko z najdaljpo nihalko v Sloveniji povzpnete na Golte in se sprehodite do slikovitega jezera s panoramo na Kamniško-Savinjske Alpe.

ORGANIZATOR: Športno društvo T.E.A.M.
KONTAKT:  sportnodrustvo.team@gmail.com

 

Sorodne vsebine

  • Tradicionalna golažijada v Mozirju

    25. 5. 2024, Mozirje – Tradicionalna golažijada je družaben gastronomski […]

  • Residence Moritz

    Luksuzna nastanitev Residence Moritz prepriča z nostalgičnim pridihom.

  • Festival dobrega piva, gina in kulinarike

    22. JUNIJ 2024, MOZIRJE – festival najboljših slovenskih piv, gina […]