Zgornja Savinjska Dolina

Mozirje

Nekdanje rimsko naselje ob Savinji z idiličnim parkom cvetja, ki poleti obarva pravljični Mozirski gaj, zaživi tudi pozimi, ko se na smučišče Golte odpravljajo številni ljubitelji belih strmin.

Ostanite v cvetju!

Če bi radi ostali v cvetju, je Mozirje prava izbira za vaš oddih. Na nekdanjem divjem odlagališču so skrbni domačini postavili Mozirski gaj, park cvetja in etnološke dediščine, ki v prazničnem decembrskem obdobju zažari v soju neštetih luči. Poleti se lahko za ogled cvetic in osvežitev povzpnete tudi nekoliko višje, na Golte, kjer je urejen Alpski vrt, v katerem si lahko ogledate več kot 100 vrst alpskih rastlin. Vseh teh barvitih rastlin zagotovo ne bi bilo brez marljivih čebelic, ki jim v Mozirju posvečajo posebno pozornost.

Mozirski gaj spada med najlepše turistične točke v Zgornji Savinjski dolini. Zanimiv je skoraj v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko ga osvetli več kot milijon lučk, ki usvrajajo čarobno Božično bajko.

Središče kraja zaznamujejo tudi imenitne zgradbe, od katerih vsaka pridpoveduje svojo zgodbo.

Znamenitosti in turistične točke – Mozirje:

  • poiščite navdih, oglejte si Mozirski gaj, park cvetja ob reki Savinji;
  • obiščite Krajinski park Golte in Alpski vrt;
  • spoznajte zgodbe starih hiš in trškega jedra v Mozirju;
  • Mozirska muzejska zbirka;
  • vzemite si čas in občudujte Tirske peči, visoke strme stene s termofilno floro in zavetji za planinske orle.
Pokukajte v preteklost in si oglejte zbirko, ki pripoveduje o nekdanjem življenju, gospodarstvu, obrteh, šolstvu, oblačilni kulturi in cerkvenih običajih v Mozirju.

Doživetja v Mozirju:

Smučišče Golte je eno najlepših smučišč v Sloveniji. Privoščite si večdnevni smučarski oddih in ga združite z wellness programi, ki jih nudijo v hotelu Golte****.

Prireditve v Mozirju:

Mozirje iz zraka