Mozirje

Nekdanje rimsko naselje ob Savinji z idiličnim parkom cvetja, ki poleti obarva pravljični Mozirski gaj, zaživi tudi pozimi, ko se na smučišče Golte odpravljajo številni ljubitelji belih strmin.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.

I Accept

Ostanite v cvetju!

Če bi radi ostali v cvetju, je Mozirje prava izbira za vaš oddih. Na nekdanjem divjem odlagališču so skrbni domačini postavili Mozirski gaj, park cvetja in etnološke dediščine, ki v prazničnem decembrskem obdobju zažari v soju neštetih luči. Poleti se lahko za ogled cvetic in osvežitev povzpnete tudi nekoliko višje, na Golte, kjer je urejen Alpski vrt, v katerem si lahko ogledate več kot 100 vrst alpskih rastlin. Vseh teh barvitih rastlin zagotovo ne bi bilo brez marljivih čebelic, ki jim v Mozirju posvečajo posebno pozornost.

Mozirski gaj spada med najlepše turistične točke v Zgornji Savinjski dolini. Zanimiv je skoraj v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko ga osvetli več kot milijon lučk, ki usvrajajo čarobno Božično bajko.

Središče kraja zaznamujejo tudi imenitne zgradbe, od katerih vsaka pridpoveduje svojo zgodbo. Raziščite mozirski trg s čebelico Gajo in rešite cvetoče izzive v aplikaciji Doživite cvetoče Mozirje

Znamenitosti in turistične točke – Mozirje:

Pokukajte v preteklost in si oglejte zbirko, ki pripoveduje o nekdanjem življenju, gospodarstvu, obrteh, šolstvu, oblačilni kulturi in cerkvenih običajih v Mozirju.

Doživetja v Mozirju:

Smučišče Golte je eno najlepših smučišč v Sloveniji. Privoščite si večdnevni smučarski oddih in ga združite z wellness programi, ki jih nudijo v hotelu Montis****.

Prireditve v Mozirju:

Mozirje iz zraka

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

Sorodne vsebine

  • Tradicionalna golažijada v Mozirju

    25. 5. 2024, Mozirje – Tradicionalna golažijada je družaben gastronomski […]

  • Residence Moritz

    Luksuzna nastanitev Residence Moritz prepriča z nostalgičnim pridihom.

  • Maraton Savinja

    8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja […]