Zgornja Savinjska Dolina

Mozirski gaj, park cvetja

Če iščete kotiček za navdih in sprostitev je park cvetlic ob Savinji prava izbira. Očarale vas bodo pisane gredice in domiselne razstave. Romantično vzdušje je sanjski raj za poročno slavje in “usodni” da.

Kotiček inspiracije

Marljivi vaščani so ob pomoči slovenskih vrtnarjev nekdaj divje odlagališče smeti spremenili v cvetlični gaj, ki je danes priljubljena turistična točka. Negovane zelenice, pisane cvetlične grede, urejene grmovnice in etnološki objekti so prava paša za oči in dušo.

Oglejte si gredice mozirskega tulipana, zeliščni in japonski vrt, drevored in se sprehodite  med kaščami, vodnimi mlini, kmečkimi hišami, kovačijami, kozolci in drugimi tradicionalnimi zgradbami Savinjske doline. Park je odprt od pomladi do jeseni, ob vhodu poravnate vstopnino.

V parku organizirajo številne dogodke, vodene oglede, oglede za šolske skupine in poroke. Mozirski gaj je zanimiv tudi za ribiče, ki se lahko navdušujejo nad številnimi avtohtonimi vrstami rib in čebelarje, ki v Mozirju skrbijo za več kot 800 čebeljih družin.

Dostop do Mozirskega gaja:

Mozirski gaj se razprostira na več kot sedem hektarjev velikem prostoru na desnem bregu Savinje tik ob kraju Mozirje. Takoj za glavnim krožnim križiščem v kraju Mozirje zavijemo levo, če prihajamo iz smeri Šentrupert.

Informacije – Mozirski gaj:

Mozirski gaj – park cvetja
Hribernikova 1
SI- 3300 Mozirje
t: +386 (0)3 583 27 19
e: info@mozirskigaj.com

GPS koordinate: 46º20’23.76” N 14º57’39.56” E