Nazarje

Majhno mesto Nazarje ob sotočju Drete in Savinje vas bo navdušilo z gradom, frančiškanskim samostanom in spoštovanjem do lesarske tradicije.

V obnovljenem gradu Vrbovec je Muzej gozdarstva in lesarstva, ki je odprt za individualne obiskovalce, pogosto pa ga obiščejo tudi šolske in druge skupine. V kraju še danes ohranjajo lesarsko tradicijo, ki je pustila močan pečat celotni Zgornji Savinjski dolini.

Lepota duhovnosti

Poleg lesarstva je tu doma tudi močna duhovna tradicija. V bližini je Frančiškanski samostan z izjemno knjižnico, ki se ponaša z nekaterimi redkimi eksponati: rokopisi na pergamentu iz 11. in 12. stoletja, prevodom evangelijev Primoža Trubarja iz leta 1557 in dvema Dalmatinovima Biblijama iz leta 1584. Nedaleč stran v ubogi, spokorni osamelosti prebivajo sestre klarise, ki dan in noč prepevajo hvalnice Bogu in prosijo za blagoslov za svoje brate in sestre. Spoznajte jih na doživetju Savinjski duhovni umik, ki ga je Slovenska turistična organizacija nagradila z znakom Slovenia Unique Experience. Ogled samostana s knjižnico si zagotovite po vnaprejšnjem dogovoru v Muzeju gozdarstva in lesarstva.

Kulturne znamenitosti si lahko ogledate v okviru naravoslovno-kulturne učne poti.

Prisluhnite preteklosti. Ob sotočju Savinje in Drete stoji več kot 750 let star grad Vrbovec z Muzejem gozdarstva in lesarstva. Na griču je Frančiškanski samostan z bogato knjižnico, ki hrani besedila, napisana od 11. stoletja naprej.

Znamenitosti in turistične točke v Nazarjah:

Dvojni kozolec, pozidan po letu 1874, je arhitekturna posebnost Zgornje Savinjske doline. Oglejte si stalno razstavo, galerijo domačih obrti ali obiščite sobotno kmečko tržnico.

Doživetja v Nazarjah

Nazarje iz zraka

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

Informacije – Nazarje:

Muzej gozdarstva in lesarstva
Savinjska c. 4
SI-3331 Nazarje
t: +386 3 839 16 13, +386 40 34 56 30
e: muzej.vrbovec@siol.net

 

Sorodne vsebine

  • Srednjeveška gostija na gradu Vrbovec

    7. JULIJ 2024, NAZARJE – gostija s srednjeveško kulinariko in […]

  • Koča na vasi & Koča na jasi

    Prihova 34a3331 Nazarje t: +386 (0) 31 206 7151w: www.kocanavasi.sie: […]

  • Muzej gozdarstva in lesarstva

    V Nazarjah, ob sotočju Savinje in Drete, stoji več kot […]