Pokukajte v Velenje in Šoštanj – 8 idej za potep

Velenje in Šoštanj s Topolšico tudi jeseni vabita na obisk. Iz Mozirja do Velenja je 15 minut vožnje, kar pomeni, da lahko raziskovanje Šaleške doline združite z oddihom v Zgornji Savinjski dolini. Pokukajte na seznam 8 idej, ki vas bodo navdušile! 

1. Sprehod okoli Velenjskega jezera in razgledna terasa Vista🚶‍♂️

Jesen je popoln čas za sproščujoč sprehod ob Velenjskem jezeru. Uživajte v svežem zraku in občudujte odsev jesenskih barv na gladini jezera. Ne zamudite zanimivih dogodkov, ki se odvijajo na razgledni Visti.

2. Zavrtite čas na Velenjskem gradu 🏰

Obiščite Velenjski grad, ki vas bo očaral s svojo zgodovino in razgledi na okolico. Pogled z grajskega stolpa je nepozaben!

3. Termalna razvajanja v Topolšici 💦 

Odpeljite se do Term Topolšica in se razvajajte v termalnih bazenih, savnah in wellness storitvah. Popoln način za sprostitev v jesenskih dneh.

4. Muzej premogovništva in 5-zvezdično doživetje Velenje Underground 🏭

Muzej Premogovništva Slovenije je izjemno zanimiv za vse ljubitelje zgodovine in industrijske dediščine. Spoznajte bogato rudarsko dediščino in preteklost regije na kulinaričnem spektaklu Velenje Underground, ki je prejel znak Slovenia Unique Experience. 

5. Raziskovanje skrivnosti potopljenih vasi 🏘️

Ne zamudite priložnosti, da se potopite v Skrivnosti potopljenih vasi, čudovit podvodni muzej, ki vam bo razkril fascinantno zgodovino območja. Ste vedeli, da je bila na dnu Velenjskega jezera nekoč čisto prava vas? Spoznajte zanimivosti na 5-zvezdičnem doživetju.

6. Hiša mineralov Velenje: čarobni svet kamnin 🪨

V Hiši mineralov vas čaka čaroben svet kamnin. Sijajni minerali vas bodo navdušili!

7. Pozojeva grajska pot okoli Velenja

Pozojeva grajska pot okoli Velenja je popolna družinska pustolovščina, polna zgodovinskih zgodb in čudovitih razgledov. Otroci in odrasli se bodo zabavali ob raziskovanju preteklosti. 

8. Vzorčno mesto

Vzorčno mesto je ekosistem, odprt prostor za kreativno soočanje z vse hitreje spreminjajočim se svetom tehnološkega napredka in družbenookoljskih sprememb. Prostor, v katerem sodelujejo vsi udeleženci mesta ter regije za vzpostavitev trajnostno učinkovite strategije razvoja družbe.

Ne glede na to, kaj vas najbolj navdušuje, Velenje in Šoštanj sta jeseni odlični ideji za nekajurni izlet. Popestrite vaše bivanje v Zgornji Savinjski dolini z obiskom Velenja.

Sorodne vsebine