Pomembne informacije za obiskovalce

Savinjski turistični ponudniki vas znova vabijo v Zgornjo Savinjsko dolino. Po lanski naravni nesreči  vas prosimo, da pred obiskom preverite pomembne informacije.

Cestne povezave in razmere na cestah

Nekatera  infrastruktura je poškodovana, zato priporočamo, da pred prihodom preverite prevoznost cest na www.promet.si . Prosimo vas, da se ne odpravljate na stranske ceste na območjih, ki so jih prizadele poplave. Na terenu so še vedno vozila, ki pomagajo pri sanaciji, zato ostanite strpni in upoštevajte navodila.

Dostopnost atrakcij, tematskih poti in izvajanje aktivnosti

Priporočamo, da se na TIC centrih ali pri ponudnikih pozanimate o možnostih za oglede in varno udejstvovanje pri aktivnostih. Pri tem je treba predvsem upoštevati, da se izogibate izpostavljenim predelom ob vodotokih ter poskrbite za svojo varnost. 

Nekatere znamenitosti kot so npr. Snežna jama, Repov slap in Žagerski mlin, Etno vas Luče so težje dostopne ali do nadaljnjega zaprte. Prav tako niso prehodne vse tematske poti.

Zaradi stanja vodotokov se zaenkrat še ne izvajajo aktivnosti kot so npr. rafting, kajak, ribolov, soteskanje. Prav tako niso dostopne vse kolesarske in tematske poti.

Planinske poti in planinske koče

Planinska zveza Slovenije zbira in ažurira podatke o stanju poti in odprtosti planinskih koč.

👉👉👉 Preverite povezavo – Stanje planinskih poti 

Upoštevajte nasvete varnega obiskovanja gora (primerna oprema, telesna in psihična priprava, previdnost, spoštujte naravo, obveščajte druge in ostanite na označenih poteh).

Na TEJ POVEZAVI preverite, katere planinske koče so odprte.

VEČ INFORMACIJ:

Center Rinka, +386 3 839 07 10info@solcavsko.info , TIC Martinov svet (t:+386 (0)3 891 53 77, e: pisarna@mcsop.si ), TIC Mozirje (t: +386 70 799 099, e: tic@mozirje.si), TIC Nazarje (t: +386 (0)3 839 16 13, e: muzej.vrbovec@siol.net )

Iz srca smo vam hvaležni, da lahko z vašo podporo in pomočjo zremo v boljšo prihodnost – prebrodimo težke čase in se še bolj povezani zopet postavimo na noge. Z vašim obiskom nam dajete motivacijo za nadalnje delo.

Sorodne vsebine