Pomembne informacije za obiskovalce Zgornje Savinjske doline

Savinjski turistični ponudniki vas znova vabijo v Zgornjo Savinjsko dolino. Po naravni nesreči v avgustu vas prosimo, da pred obiskom preverite pomembne informacije.

Cestne povezave in razmere na cestah

Nekatera  infrastruktura je poškodovana, zato priporočamo, da pred prihodom preverite prevoznost cest na www.promet.si . Prosimo vas, da se ne odpravljate na stranske ceste na območjih, ki so jih prizadele poplave in da se ne odpravljate na oglede hudo prizadetih območij. Na terenu so še vedno številna vozila, ki pomagajo pri sanaciji, zato ostanite strpni in upoštevajte navodila.

Dostopnost atrakcij, tematskih poti in izvajanje aktivnosti

Priporočamo, da se na TIC centrih ali pri ponudnikih pozanimate o možnostih za oglede in varno udejstvovanje pri aktivnostih. Pri tem je treba predvsem upoštevati, da se izogibate izpostavljenim predelom ob vodotokih ter poskrbite za svojo varnost.

Nekatere znamenitosti kot so npr. Snežna jama, Repov slap in Žagerski mlin, Etno vas Luče, Mozirski gaj so do nadaljnjega zaprte oz. niso dostopne. Prav tako niso prehodne vse tematske poti.

Zaradi stanja vodotokov se ne izvajajo aktivnosti kot so npr. rafting, kajak, ribolov, soteskanje. Prav tako niso dostopne vse kolesarske in tematske poti.

Planinske poti in planinske koče

Planinska zveza Slovenije zbira in ažurira podatke o stanju poti in odprtosti planinskih koč.

Nekatere planinske poti na območju Zgornje Savinjske doline so zaprte. Zaprte so zaradi ene ali več objektivnih nevarnosti na območju poteka poti.

👉👉👉 Preverite povezavo – Stanje planinskih poti 

Upoštevajte nasvete varnega obiskovanja gora (primerna oprema, telesna in psihična priprava, previdnost, spoštujte naravo, obveščajte druge in ostanite na označenih poteh).

Na TEJ POVEZAVI preverite, katere planinske koče so odprte.

Planinska pot na Okrešelj je trenutno zaradi podora v bližini slapa Rinka ZAPRTA.

Odprta turistična ponudba

Večina turističnih ponudnikov normalno obratuje, nekateri ponudniki so nadaljnjega zaprti.

Prosimo vas, da se pred prihodom pri ponudniku pozanimate, ali obratuje oz. pridobite ažurne informacije. Seznam se posodablja, nekatera ponudba sezonsko ne obratuje.

ODPRTI PONUDNIKI NASTANITEV:

🏠 V občini Solčava Hotel Plesnik, Hiša Govc-VršnikPlaninski dom Majerhold, Hiša Ojstrica, Turistična kmetija Gradišnik, Dom planincev v Logarski dolini, Logarski kot (vikendi v septembru, od oktobra naprej odprto za najavljene skupine), Pod macesnovo streho, Eko hiša Na razpotju (pravljični gozd odprt, hrana za njihove goste in naročene skupine),Turistična kmetija Ramšak, Hiška Osojnik, Sobe Pri Rogovilcu, Sobe Valentina, Turistična kmetija Čerček, Dom planincev Logarska dolina, Turistična kmetija Matk (od 12. 9. naprej), Turistična kmetija Lenar, Koča na Grohotu,  Apartmaji Ošep, Turistična kmetija Majdač (tudi hrana po predhodni najavi), Klemenča jama (odprto ob vikendih, dostopno od Doma planincev), Turistična kmetija Perk, Ekološka turistična kmetija Žibovt (po prednaročilu).

🏠 V občini Luče Apartmaji Metul, Guesthouse S, TK Zgornji Zavratnik (za individualne goste), Hiša Raduha, Hiša Pečovnik , Hiša Prdelanca, Apartmaji Savinja, Juvanova Hiša, Penzion Hiša Sonca Luče, Domačija Koklej/Vintage Vacation

🏠 V občini Mozirje obratujejo vsi ponudniki razen počitniške hiške Melisa: Forest Camping Mozirje, Wellness hotel Montis in gorsko letovišče Golte****, Apartmaji in Wellness center Korošec, Apartmaji in Wellness Skok Mozirje (Medena vas), Turistična kmetija Lesjak, Apartmaji Kristina Beli zajec

🏠 V Nazarjah in na Rečici ob Savinji Koča na vasi in Koča na jasi, Koča ob jezeru, Turistična kmetija Žagar, Ranč Burger Veniše, Apartma Sončni mokec, Apartma Vita, Penzion Dobrovc, Apartmaji Čujež.

🏠 Na Ljubnem obratujejo vsi turistični ponudniki razen kampi in glampingi.

🏠 V občini Gornji Grad Turistična kmetija Petek, Gostišče Trobej, Gostišče GTC 902 Črnivec, Gostilna Menina, Turistična kmetija Toman

🏠 V občini Šmartno ob Paki Mladinski center Šmartno ob Paki 

VEČ INFORMACIJ:

Center Rinka, +386 3 839 07 10info@solcavsko.info , TIC Martinov svet (t:+386 (0)3 891 53 77, e: pisarna@mcsop.si ), TIC Mozirje (t: +386 70 799 099, e: tic@mozirje.si), TIC Nazarje (t: +386 (0)3 839 16 13, e: muzej.vrbovec@siol.net )

Iz srca smo vam hvaležni, da lahko z vašo podporo in pomočjo zremo v boljšo prihodnost – prebrodimo težke čase in se še bolj povezani zopet postavimo na noge.

Sorodne vsebine