Pot po Logarski dolini

Naravoslovno-etnografska pot po Logarski vodi skozi bujne kotičke nepopisno lepe narave in bogate kulturne dediščine krajinskega parka Logarska dolina.

Logarska dolina, ljubezen na prvi pogled

Zanimiva in lahka pohodniška pot po Logarski dolini odstira mnoge naravne in kulturne znamenitosti Logarske doline, te že stoletja občudovane ledeniške doline v naročju Kamniško-Savinjskih Alp. Slikovita ostenja, divji skalni balvani, drugi izvir Savinje, olcarska in oglarska bajta, lovska preža, brin velikan in elegantni slap Rinka so le nekatere izmed točk, ki pripovedujejo očarljivo zgodbo povezanosti človeka in narave. Še posebej zanimivi in doživljajski so vodeni izleti po Logarski dolini, kjer se z vodnikom potopite v legende in skrivnosti ene najlepših alpskih dolin.

Ključne informacije – Pot po Logarski dolini

Približno kilometer za vstopom v Logarsko dolino so na desni, preden prečkate most, lesene usmerjevalne table. Za pot v dolžini 7 km boste potrebovali okoli 3 ure zmerne hoje v eno smer. Poti se lahko pridružite na več mestih vzdolž doline in tako po želji skrajšate izlet. 

IZHODIŠČE IN DOSTOP: Logarska dolina (750 nmv), Solčava. Zapeljite se v Solčavo (do tja iz smeri Celje, čez Kranjski Rak, Pavličevo sedlo ali iz Črne na Koroškem ) in naprej proti Logarski dolini. Približno kilometer za mestom, kjer vstopite v Logarsko dolino, boste na desni, preden prečkate most, opazili lesene usmerjevalne table KONČNA TOČKA: slap Rinka(1050 nmv)

TEŽAVNOST: lahka označena pohodna pot, 7 km v eno smer

VIŠINSKA RAZLIKA: 300 m

VIŠINSKA RAZLIKA NA POTI: 300 m

PREDVIDEN ČAS HOJE: 2-3 ure v eno smer

  PRIPOROČENA OPREMA: pohodni čevlji, pohodne palice

KULINARIKA NA/OB POTI: Hotel Plesnik, Eko hiša Na razpotju, Kmečka hiša Ojstrica, planšarija Logarski kot,

ZNAMENITOSTI IN DOŽIVETJA OB POTI/V BLIŽINI: izvir Črne, izjemna drevesa, Olcarska bajta, drča (riža za spravilo lesa), slap Palenk, slap Rinka, Rastovčki slap, slap Sušica, etno-fletno igre, pravljični gozd, Logarske zgodbe, Logarska za vas

NASTANITVE V BLIŽINI: Hotel Plesnik, Eko hiša Na razpotju, Kmečka hiša Ojstrica, planšarija Logarski kot, Dom planincev, druge nastanitve

Domačini želijo ohraniti lepoto krajinskega parka Logarska dolina in obiskovalcem predstaviti trajnostni način življenja v parku, ki je tudi nosilec znaka Slovenia Green Parks. Za vstop v park z motornim vozilom se plača pristojbina. Parkirajte le na označenih mestih in hodite po uhojenih poteh, boditi obzirni do živali in ne povzročajte nepotrebnega hrupa. 

Več informacij – Logarska dolina in Solčavsko

TIC Logarska dolina
Logarska dolina 9
SI-3335 Solčava
t: +386 (0)3 838 90 04
e: log.dolina@gmail.com ; www.logarska-dolina.si

TIC Solčava – Center Rinka
Solčava 29
SI-3335 Solčava
t: +386 3 839 07 10
e: info@solcavsko.info

Sorodne vsebine

  • Maraton Savinja

    8. JUNIJ 2024, MOZIRJE – tradicionalna tekaška prireditev Maraton Savinja […]

  • Pust šoštanjski

    10. FEBRUAR 2024 ob 15.00, ŠOŠTANJ – največji karnevalski dogodek […]

  • Pust, pust krivih ust

    13. FEBRUAT 2024, VELENJE – pustna povorka in veliko otroško […]