Restavracija Planinka

Inspiracija za pripravo degustacijskega menija restavracije Planinka in sestavine za pripravo hrane prihajajo iz lokalnega okolja, s skrbjo za trajnostni razvoj in spoštovanje tradicije.

KONTAKT

Restavracija Planinka
Plac 7
3333 Ljubno ob Savinji
m: +386 (0)31 327 597
e: helena@planinka.net

Vrhunsko gurmansko doživetje v Zgornji Savinjski dolini.

Če svet najraje spoznavate skozi kulinariko, si privoščite obisk restavracije Planinka. Chef Luka Peternel, ki prisega na lokalne sestavine in pristno kreativnost, navdušuje s svojimi jedmi in vas popelje po izbranih slovenskih dobrotah in gastronomskih mojstrovinah. Hkrati v vinski kleti odkrijte slovita slovenska in tuja vina. Doživite izvirno kulinariko med alpskimi vrhovi, kjer se narava in kultura združita na krožnikih. Vabimo vas na novo kulinarično izkušnjo ob spremljavi vrhunskih vin.

Vinska klet

V vinski kleti so izbrana lokalna in globalna vina. Vsaka steklenica vina je zgodba zase, ki odlično dopolnjuje kulinarične dobrote.

Kaj okusiti?

Terina postrvi s stebelno zeleno in redkvico, guacamole, okisana rdeča čebulica, jogurt, mandelj

To je le ena izmed mnogih slastnih kreacij, ki vas pričakujejo na meniju jedi. Okusite tudi: 
Klobuk rdeče pese s fermentirano zeliščno skuto, kaviar manga, okisan osočnik, prah rdeče pese.
Domači žlinkrofi s prekajenim mesom, jabolčna omaka s hrenom, ocvirki.
File kunca, bela vinska omaka, bučna krema, jurčkov kipnik, kokice kvinoje, pasta pistacije.
File smuča, omaka kisle smetane s kaviarjem, bučni štrukelj.
Jabočna roža z vanilijevo kremo.

Na ribolov, pohod in ogled flosarske dediščine

Obisk restavracije lahko združite z zanimivimi aktivnostmi v okolici. Nedaleč stran je slikovita Logarska dolina. Ne pozabite pohodnih čevljev in obiščite greben Smrekovec, ki spada v območje NATURA 2000. Podajte se na Pešpot ob Savinji ali Sv. Primož nad Ljubnim, oglejte si Radmirsko zakladnico in Flosarsko zbirko, ki predstavlja pomembno tradicijo kraja. Pozimi ne zamudite tradicionalnega FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Sorodne vsebine