Zgornja Savinjska Dolina

Ribolov v Savinjski dolini in okolici

Poleg rečnega ribolova na Savinji in Dreti se ljubiteljem ribarjenja ponuja mnogo možnosti za ribolov na Velenjskem, Škalskem in Družimirskem jezeru ter ob ribniku v Mozirju in na Ljubnem.

Ribolov na reki Savinji se deli na dva ribolovna okoliša.

Ribolovni okoliš Ljubno

Ribolovni okoliš Ljubno, ki je razdeljen na štiri revirje, od izvira Savinje v Logarski dolini do jezu v Okonini, omogoča muharjenje avtohtonih naravnih potočnih postrvi, lipanov in šarenk v naravnem okolju Savinjske doline. Obiskovalec bo naletel na raznoliko pokrajino, vse od plitvejših in hitro tekočih voda Savinje, globokih tolmunov in divjih brzic, mirnejših prodišč in mirnega ribnika za začetnike.

Ribolovne dovolilnice je mogoče kupiti na več prodajnih mestih v okolici Ljubnega ob Savinji in v ribiškem domu ribiške družine Ljubno.

Informacije:
Ribiška družina Ljubno
Na Pečeh 10
SI- 3333 Ljubno ob Savinji
t: 041 793 592
e: info@rd-ljubno.si, www.rd-ljubno.si

www.rd-ljubno.si

 

Ribolovni okoliš Mozirje

Ribiška družina Mozirje upravlja za delom reke Savinje od Kolenčevega jeza do mosta v Letušu, hkrati pa skrbi tudi za ribolov na reki Dreti in v ribniku ob Mozirskem gaju. V ribniku Gaj, ob Domu ribiške družine Mozirje, je dovoljen ribolov vseh vrst rib, ki naseljujejo ribnik razen ob posebnih ukrepih družine.

Informacije:
Ribiška družin Mozirje
Savinjski gaj 2
SI – 3330 Mozirje
t: +386 3 839 04 15
e: info@rd-mozirje.si, www.rd-mozirje.si

www.rd-mozirje.si

 

Spoštujte naravo, z ribami ravnajte lepo in upoštevajte ukrepe ribiških družin. Neupoštevanje pravil se kaznuje. Za ribolov potrebujete dovolilnico. Vedno preverite dovoljene termine ribolova za posamezna ribolovna območja.