Zgornja Savinjska dolina

Prisrčno dobrodošli v Zgornji Savinjski dolini! Pisana slika narave, zelenih in navdihujočih kotičkov alpskega sveta, aktivnih pustolovskih potepanj, sproščujoče energije ter kulturnega utripa, ki prepleta sodobni in nekdanji čas.

Obiskovalce Zgornje Savinjske doline navdušujejo Logarska dolina, po oceni Lonely Planeta ena najlepših evropskih alpskih dolin.

Čez Alpe in doline

Osupljiva ostenja Kamniško-Savinjskih Alp, slikoviti naravni parki Logarska dolina, Robanov kot in Golte, divja in nič manj privlačna dolina Matkov kot, naravni rezervat Menina planina ter živahne brzice reke Savinje so pravi raj za aktivne počitnice v deželi nostalgičnih domačij, na katerih ne manjka gostoljubja in odlične domače kuhinje z lokalnimi kulinaričnimi posebnostmi in dobrotami kot je zgornjesavinjski želodec.

Zimska pravljica na smučišču Golte se odlično dopolnjuje z domačnostjo butičnih wellnessov, ki so prava sprostitev za dušo in telo. Razvedrili se boste ob pestrem programu prireditev, spomladi in poleti pa zavili v Mozirski gaj, park cvetja poln navdiha in barvite energije.

Najbolj priljubljene znamenitosti v Zgornji Savinjski dolini:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.

I Accept

Najlepša doživetja v Savinjski

Sorodne vsebine