Septembra na oddih v Savinjsko

September je kot nalašč za oddih v odmaknjenih kotičkih Savinjske. Po več tednih pridnega dela po naravni nesreči vas savinjski turistični ponudniki zopet vabijo na obisk. Pridite in podprite nas! 

Iz srca smo vam hvaležni, da lahko z vašo podporo in pomočjo zremo v boljšo prihodnost – prebrodimo težke čase in se še bolj povezani zopet postavimo na noge. Zdaj je čas, da vas povabimo v gostoljubno Savinjsko. Z vašim obiskom nam boste vlili optimizem in upanje, da se borimo naprej in nadaljujemo predano delo v turizmu. 
 
Ker je cesta med Lučami in Ljubnim še vedno zaprta, svetujemo, da si za bivanje izberete eno izmed območij Zgornje Savinjske doline. Območje občin Solčava in Luče je dostopno preko Pavličevega sedla. Območje spodnjega dela Zgornje Savinjske doline (Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Gornji Grad) je dostopno iz avtoceste (izvoz Šentrupert) in iz smeri Velenja. 
 

1. Območje Solčava in Luče

Logarska dolina v teh dneh ni tako obljudena kot po navadi in je zato več kot idealna za sprostitev v neokrnjeni naravi. Podajte se na potep do slapa Rinke, privoščite si planinski izlet od Doma planincev v Logarski do Koče na Klemenči jami in Strelovca (pot čez tunel je trenutno zaprta), spoznajte številne  zanimivosti na Poti po Logarski, ki je bila pred časom okronana z nazivom naj tematska pot. Ljubitelji razgledov ne boste ostali razvnodušni na Solčavski panoramski cesti, kjer ne manjka priložnosti za slikovite fotografske spomine. Obudite nekaj vrlin naših prednikov in napnite lok v Matkovem kotu. Zabavna in dinamična izkušnja bo razveselila vse generacije. Za lokostrelstvo se je treba predhodno najaviti.

Vzemite si čas zase. Poleg številnih aktivnosti vas čaka predvsem mirno okolje. Za piko na i lahko obiščete katerega izmed kotičkov dobrega počutja. 

DOSTOPNOST: čez Jezersko in Pavličevo sedlo. Pred prihodom preverite tudi stanje cest na promet.si

ODPRTI PONUDNIKI NASTANITEV: V občini Soolčava Hotel Plesnik, Hiša Govc-VršnikPlaninski dom Majerhold, Hiša Ojstrica, Turistična kmetija Gradišnik, Logarski kot (vikendi v septembru, od oktobra naprej odprto za najavljene skupine), Pod macesnovo streho, Eko hiša Na razpotju (pravljični gozd odprt, hrana za njihove goste in naročene skupine),Turistična kmetija Ramšak, Hiška Osojnik, Sobe Pri Rogovilcu, Sobe Valentina, Turistična kmetija Čerček, Dom planincev Logarska dolina, Turistična kmetija Matk (od 12. 9. naprej), Turistična kmetija Lenar, Koča na Grohotu,  Apartmaji Ošep, Turistična kmetija Majdač (tudi hrana po predhodni najavi), Klemenča jama (odprto ob vikendih, dostopno od Doma planincev), Turistična kmetija Perk. V občini Luče Apartmaji Metul, Guesthouse S, TK Zgornji Zavratnik (za individualne goste), Hiša Pečovnik , Hiša Prdelanca, Apartmaji Savinja, Juvanova Hiša, Penzion Hiša Sonca Luče, Domačija Koklej/Vintage Vacation

Seznam ponudnikov nastanitev v Lučah je v pripravi. 

VEČ INFORMACIJ: Center Rinka, +386 3 839 07 10info@solcavsko.info 

KAJ LAHKO VIDITE IN KAJ POČNETE: 

 

 

 

 

 

 

2. Območje spodnjega dela Zgornje Savinjske doline (Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Gornji Grad) 

Tudi v spodnjem delu Zgornje Savinjske doline vas čaka razgibana kulisa narave in številne možnosti za aktivno sprostitev. Raziščite krajinski park Golte, do koder ob vikendih vozi panoramska nihalka (8.00—18.00, vsako polno uro). Letošnja novost na Golteh je adrenalinski park Avantura, ki je odprt vsak dan, poleg tega se lahko okrepčate v novi Mozirski koči. Zakrasela planota je tudi priložnost za pohodniške podvige. Od zgornje postaje žičnice se odpravite na Pot po Golteh ali do Doma na Smrekovcu. Spoznajte spretnosti in znanja prednikov na doživetju Bushcraft Savinjska. Pristna vodena gozdna avantura nudi vpogled v vrline preživetja v naravi. 

Ljubitelji vina zavijte na Vinsko turistično pot v Šmartnem ob Paki in nazdravite v enih izmed najviše ležečih vinogradov v Sloveniji. Gostoljubni vinarji vam bodo z veseljem odprli vrata v svoje zidanice, vinske kleti, vinotoče in kmetije. 

DOSTOPNOST: iz avtoceste (izvoz Šentrupert) in iz smeri Velenja. 

ODPRTI PONUDNIKI NASTANITEV: V občini Mozirje obratujejo vsi ponudniki razen počitniške hiške Melisa: Forest Camping Mozirje, Wellness hotel Montis in gorsko letovišče Golte****, Apartmaji in Wellness center Korošec, Apartmaji in Wellness Skok Mozirje (Medena vas), Turistična kmetija Lesjak, Apartmaji Kristina Beli zajec, Mozirska koča. V Nazarjah in na Rečici ob Savinji Koča na vasi in Koča na jasi, Koča ob jezeru, Turistična kmetija Žagar, Ranč Burger Veniše, Apartma Sončni mokec, Apartma Vita, Penzion Dobrovc, Apartmaji Čujež.  Na Ljubnem Planinka ter  Gostišče in kamp Prodnik. V občini Gornji Grad Turistična kmetija Petek, Gostišče Trobej, Gostišče GTC 902 Črnivec, Gostilna Menina, Turistična kmetija Toman

(seznam v pripravi in se posodablja)

VEČ INFORMACIJ: TIC Martinov svet (t:+386 (0)3 891 53 77, e: pisarna@mcsop.si ), TIC Mozirje (t: +386 70 799 099, e: tic@mozirje.si), TIC Nazarje (t: +386 (0)3 839 16 13, e: muzej.vrbovec@siol.net )

KAJ LAHKO VIDITE IN KAJ POČNETE: 

 

 

___________________________________________

❗️❗️PRIPOROČILA IN OPOZORILA ZA VAREN OBISK: Ker se na širšem območju destinacije še vedno izvajajo intervencijska dela, vas prosimo, da ostanete previdni. Predvsem v Lučah odsvetujejo nepotrebno vožnjo po okoliških cestah, ki so v slabem stanju. Aktualne novosti glede stanja na terenu in prevoznosti so objavljene na FB profilih  Občina LučeObčina Solčava, Občina Mozirje, Občina Nazarje, Občina Rečica Ob Savinji, Občina Gornji Grad, Občina Ljubno, Občina Luče, Občina SolcavaObčina Šmartno ob Paki. Preverite tudi stanje planinskih poti .

Pred prihodom preverite tudi stanje cest na promet.si

Organizatorji doživetij si pridržujejo pravico do sprememb. Navedeni podatki so informativne narave in se lahko zaradi razmer spreminjajo. Pred obiskom obvezno preverite aktualnost in točnost podatkov pri izvajalcih.  Razvojna agencija SAŠA, d. o. o. ne odgovarja za pravilnost navedenih podatkov.

Sorodne vsebine