Slovenia Unique Experience v Savinjski

Iščete kakovostno doživetje, avtentično izkušnjo, lokalni karakter in vrhunsko zasnovano storitev? 5-zvezdična doživetja Slovenije, ki nosijo znak Slovenia Unique Experience, imajo močno izraženo izkustveno in osebno noto. Sledijo zgodbi zelene, butične in trajnostno naravnane Slovenije in zagotavljajo premium kakovost. V Savinjski se lahko podate na 5 izjemnih 5-zvezdičnih doživetij: Savinjski duhovni umik, doživetje 5 čutov, 2 babi in 1 zeliščni vrt, Skrivnosti potopljenih vasi, Velenje Underground, Polet v usnjarno Evrope.

1. Zgodovinski wellness, Savinjski duhovni umik 

Potopite se v savinjsko preteklost in spoznajte sestre klarise. Občutite zakulisje burne zgodovine največje katedrale v Sloveniji in začutite življenje najstrožjega kontemplativnega reda pri nas. Čakajo vas savinjska benediktinska aromaterapija v nekdanjem obrambnem stolpu, zvočna kopel v mogočni gornjegrajski katedrali sv. Mohorja in Fortunata, inovativna savinjska pojedina s slastnim ajdnekom in nepozaben obisk pri sestrah klarisah, ki prebivajo v zaprti skupnosti samostana v Nazarjah

Rezervacije in informacije:

Razvojna agencija SAŠA
Savinjska cesta 2
3331 Nazarje
m: 041 941 350 (Babave)
e: info@babave.si

 

2. Čarobni svet zelišč – 5 čutov, 2 babi, 1 zeliščni vrt

Odpotujte z Amando in Majo v svet zelišč, ki ga ustvarjata na nekdanjem samostanskem vrtu za gornjegrajsko katedralo. Senzorično potovanje, zeliščno kopanje, prebujanje čutov, sproščeni klepet, spoznavanje zelišč in lokalne zgodbe. V zeliščarni pomagate pripraviti kadilo in slasten zeliščni namaz.  

Rezervacije in informacije:

Babave
Attemsov trg 19
3342 Gornji Grad Slovenija
m: 041 941 350 
e: info@babave.si

3. Skrivnosti potopljenih vasi

Ali ste vedeli, da so bile nekoč pod šaleškimi jezeri čisto prave vasi? Vas zanima, kaj se je zgodilo z njimi, kam so odšli prebivalci in kako so se odvile življenjske zgodbe po potopu? Pridružite se potomcu velenjskih rudarjev, spustite se z dvigalom 160 metrov pod zemljo, oglejte si Muzej premogovništva Slovenije na drugačen način, odplujte in raziščite potopljeni svet pod Velenjskim jezerom z virtualnimi očali. Na koncu vas bo navdušilo kulinarično doživetje z razgledom na potopljeno pokrajino. 

Doživetje Skrivnosti potopljenih vasi je tudi prejemnik znaka Big See Tourism Design Award 2022.

Rezervacije in informacije:

Zavod za turizem Šaleške doline
t: 03 896 17 15
e: turizem@velenje.si

4. Polet v usnjarno Evrope, gosposko doživetje

Pridite na zasebni obisk v nekdaj eno najuglednejših tovarn usnja v Evropi, ki jo je vodila rodbina Vošnjak Woschnagg. Spoznajte Muzej usnjarstva na Slovenskem na drugačen način, zavrtite pedala v stilu 30-ih let 20. stoletja, odpeljite se s starodobnim vozilom in si privoščite panoramski polet z letalom. Ste pripravljeni na to ekskluzivno doživetje

Rezervacije in informacije:

Zavod za turizem Šaleške doline
t: 03 896 17 15
e: turizem@velenje.si

5. Vrhunska kulinarika 160 m pod površjem zemlje, Velenje Underground

Čaka vas spust z najstarejšim slovenskim dvigalom 160 m pod zemljesko površje, sledi vrhunska kulinarika v najgljobji jedilnici v Evropi. Štajgerjeva južna nagrajenih kuharskih mojstrov, vinska spremljava, glasbena animacija, vožnja s podzemnim vlakom v Muzeju premogovništva Slovenije in nepozabni spomini. Se vam že kaj cedijo sline? 

Rezervacije in informacije:

Zavod za turizem Šaleške doline
t: 03 896 17 15
e: turizem@velenje.si

Sorodne vsebine

  • Srednjeveška gostija na gradu Vrbovec

    7. JULIJ 2024, NAZARJE – gostija s srednjeveško kulinariko in […]

  • 20 najlepših doživetij Savinjske

    Narava se prebuja in z njo tudi svež zagon za […]

  • Doživite cvetoče Mozirje

    Vzemite si čas za zabavno potepanje in raziskovanje dediščine. Na […]