Sodobne jedi

Vrhunski kuharji ohranjajo tradicionalne kulinarične zgodbe in jih nadgrajujejo s svojimi pogledi, občutji in idejami. Nepozabne kulinarične interpretacije in kreacije so pravo razvajanje za vse vaše čute. Sodobne jedi vas bodo navdušile.

Okusi Savinjsko!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.

I Accept

Paša za vse vaše čute

Savinjska se lahko pohvali z več izvrstnimi restavracijami in gostilnami. Med vidnejše kulinarične mojstre, ki navdušujejo gurmane iz vsega sveta, sodita Martina Breznik iz Hiše Raduha in Luka Peternel iz Hotela Planinka na Ljubnem ob Savinji. Slastno kulinarično izkušnjo pričarajo tudi v restavraciji Lesnika v Mozirju. Privoščite si razvajanje z imenitnimi okusi, ki jih nadgrajujejo najboljša slovenska vina. Za piko na i si privoščite degustacijo odličnih vin, ki nastajajo v alpskem vinogradu v Šmartnem ob Paki.

Ljubitelji slastnih sladkih radosti na kulinaričnem potepu ne pozabite na “vražje dobre” čokoladne izdelke Lucifer. Prav posebno kulinarično doživetje Velenje Underground, nosilec znaka Slovenia Unique Experiences, se odvija 160 m pod zemljo. Pričakuje vas vrhunski 4-hodni obed, ki ga pripravi ekipa priznanih kuharskih mojstrov.

O odličnosti zgornjesavinjskih restavracij se je razpisal tudi znameniti francoski kulinarični vodnik Gault&Millau, ki izpostavlja degustacijski meni Hotela Planinka in okusne zgodbe Hiše Raduha. 

Na krožnikih Hiše Raduha se zrcalijo kuharske veščine štirih generacij. Umetnost okusov že od leta 1875 navdihuje tradicija, ki jo kuharska mojstrica Martina Breznik izvirno vpleta v sodobne gastronomske užitke. V bližini restavracije so hišice na drevesih, pravo razkošje za dober spanec in priložnost za okusen zajtrk med krošnjami.

Hotel Planinka je družinski butični hotel s tradicijo in toplim gostoljubjem, s ponudbo kulinaričnih užitkov in prijetno lokacijo v objemu Kamniško-Savinjskih Alp. Chef Luka Peternel, ki prisega na lokalne sestavine in pristno kreativnost, navdušuje vas popelje po izbranih slovenskih dobrotah in gastronomskih mojstrovinah.

Pokukajte na seznam gostinske ponudbe v Savinjski

Sorodne vsebine

  • Festival zelišč

    22. JUNIJ 2024, Gornji Grad – Festival zelišč je niz […]

  • Gostinska ponudba v Savinjski

    Privoščite si razvajanja brbončic z okusno lokalno kulinariko Savinjske. Preverite […]

  • Zgornjesavinjski želodec

    Vrhunska, geografsko zaščitena suha mesnina iz kakovostnega mesa in slanine […]