Zgornja Savinjska Dolina

Sodobne jedi

Vrhunski kuharji ohranjajo tradicionalne kulinarične zgodbe in jih nadgrajujejo s svojimi pogledi, občutji in idejami. Nepozabne kulinarične interpretacije in kreacije so pravo razvajanje za vse vaše čute. Sodobne jedi vas bodo navdušile.

Okusi Savinjsko!

Paša za vse vaše čute

Savinjska se lahko pohvali z več izvrstnimi restavracijami in gostilnami. Med vidnejše kulinarične mojstre, ki navdušujejo gurmane iz vsega sveta, sodita Martina Breznik iz Hiše Raduha in Luka Peternel iz Hotela Planinka na Ljubnem ob Savinji. Slastno kulinarično izkušnjo pričarajo tudi v restavraciji Lesnika v Mozirju. Privoščite si razvajanje z imenitnimi okusi, ki jih nadgrajujejo najboljša slovenska vina. Za piko na i si privoščite degustacijo odličnih vin, ki nastajajo v alpskem vinogradu v Šmartnem ob Paki.

Ljubitelji slastnih sladkih radosti na kulinaričnem potepu ne pozabite na “vražje dobre” čokoladne izdelke Lucifer. Prav posebno kulinarično doživetje Velenje Underground, nosilec znaka Slovenia Unique Experiences, se odvija 160 m pod zemljo. Pričakuje vas vrhunski 4-hodni obed, ki ga pripravi ekipa priznanih kuharskih mojstrov.

O odličnosti zgornjesavinjskih restavracij se je razpisal tudi znameniti francoski kulinarični vodnik Gault&Millau, ki izpostavlja degustacijski meni Hotela Planinka in okusne zgodbe Hiše Raduha. 

Na krožnikih Hiše Raduha se zrcalijo kuharske veščine štirih generacij. Umetnost okusov že od leta 1875 navdihuje tradicija, ki jo kuharska mojstrica Martina Breznik izvirno vpleta v sodobne gastronomske užitke. V bližini restavracije so hišice na drevesih, pravo razkošje za dober spanec in priložnost za okusen zajtrk med krošnjami.

 

Restavracija Hotela Planinka slovi po vrhunskih sodobnih jedeh, začinjenih z lokalnim pridihom in spremljavo vrhunskih vin. Privoščite si Degustacijski, Flosarski ali Savinjski meni in se prepustite pravljici okusov, ki jo piše Chef Zdravko Robič. Odlična lokacija za dobrojedce in ljubitelje ribolova.

Pokukajte na seznam gostinske ponudbe v Savinjski

SEZNAM GOSTINSKE PONUDBE  ➜