Teden restavracij v Savinjski (15. 3.—24. 3. 2024)

Okusite razkošje Zgornje Savinjske doline v okviru Tedna restavracij v marcu 2024.

Vstopite v svet kulinaričnih užitkov, ki vas bodo popeljali na nepozabno kulinarično potovanje v Zgornjo Savinjsko Dolino. Teden restavracij je priložnost, da razvajate svoje brbončice in okusite najboljše, kar ta regija ponuja. Rezervirajte svojo mizo še danes in se pripravite na nepozabno kulinarično izkušnjo! 

Vrhunske restavracije: Lesnika, Planinka in hiša Raduha

Naša tri izbrana kulinarična središča, Lesnika, Planinka in Hiša Raduha, vas bodo popeljala na raziskovanje sodobne kuhinje, ki združuje tradicionalne okuse z inovativnimi pristopi. Pričakujte okuse, ki vas bodo osupnili in navdušili.

Rezervacije od 4. 3. naprej

Praznik okusov se bo odvijal od 15. 3. do 24. 3. 2024. Rezervacije so mogoče od 4. 3. naprej, zato ne odlašajte, saj so mize hitro zasedene. Ne zamudite te priložnosti za gastronomsko  doživetje Zgornje Savinjske Doline skozi okuse in arome, ki vas bodo navdušile.

🍽 LESNIKA:

Mozirska trška restavracija pod razglednimi Goltmi, v kateri ustvarja kuharski mojster Chef Ervin Podbregar. 

📍Na trgu 32, Mozirje, Slovenija (URNIK: torek – sobota 12.00 – 22.00, nedelja 12.00 – 17.00, ponedeljek in prazniki zaprto)
t: +386 (0)59 166 477
e: www.lesnika.eu, info@lesnika.eu

ZANIMIVOSTI IN DOŽIVETJA V BLIŽINI: Bushcraft Savinjska, adrenalinski park in Krajinski park Golte, Muzej gozdarstva in lesarstva, wellness

🍽 HIŠA RADUHA

Tik ob Savinji v Lučah, na vhodu v Logarsko dolino že peta generacija v Raduhi povezuje naravo, tradicijo in inovacije.  Iz vrhunske restavracije, v kateri blestijo kulinarične mojstrovine chefinje Martine Breznik, bo tudi tokrat omamno zadišalo. Kot pravi sama: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Ker ljubim oblike, barve, vonje in okuse.”

📍 Luče 67, Luče, Slovenija (URNIK: ponedeljek – nedelja 20.00 – 22.00, obvezna predhodna rezervacija)
t: +386 (0)3 838 4000, + 386 (0)31 645 758
e: www.raduha.com, info@raduha.com

ZANIMIVOSTI IN NAMIGI ZA DOŽIVETJA V BLIŽINI: Logarska dolina s slapom Rinka, Solčavska panoramska cesta, lokostrelstvo, wellness

🍽 RESTAVRACIJA PLANINKA

Inspiracija za pripravo degustacijskega menija restavracije Planinka in sestavine za pripravo hrane prihajajo iz lokalnega okolja, s skrbjo za trajnostni razvoj in spoštovanje tradicije. Chef Luka Peternel bo poskrbel za novo kulinarično izkušnjo ob spremljavi vrhunskih slovenskih in tujih vin. 

📍Plac 7, Ljubno ob Savinji, Slovenija (URNIK: vsak dan 18.00-22.00)
t: +386 31 327 597
e: www.hotelplaninka.si, info@planinka.net

ZANIMIVOSTI IN NAMIGI ZA DOŽIVETJA V BLIŽINI: Bushcraft Savinjska, adrenalinski park in Krajinski park Golte, Muzej gozdarstva in lesarstva, wellness

Prisrčno vabljeni na potepanje v Zgornjo Savinjsko dolino! 

Sorodne vsebine