Zgornja Savinjska Dolina

Turistična kmetija Karničnik

Turistična kmetija družine Karničnik se nahaja le lučaj iz Velenja, v vasici Hrastovec. Obdana s prelepimi gozdovi in travniki je pravi magnet za vse, ki znate ceniti naravne lepote. 

KONTAKT:

TURISTIČNA KMETIJA KARNIČNIK
Hrastovec 36, 3320 Velenje
m: 00386 (0)31 793 720, 00386 (0)31 370 728
e: kmetija.karnicnik@gmail.com
w: www.turisticnekmetije.si/kmetija/karnicnik

OPIS NASTANITVE:

Izletniška kmetija Karničnik je obdana s čudovitimi gozdovi in travniki, ki se raztezajo po slikovitem gričevnatem območju. Karničnikovi so predani tradicionalnemu kmečkemu življenju in goste radi razvajajo z okusno domačo hrano. Iz kuhinje omamno diši po dobrotah iz krušne peči, na krožnikih se pogosto znajdejo tudi domači suhomesnati izdelki, na katere v družini Karničnik še posebej ponosni. Ukvarjajo se tudi z apiturizmom.

Na kmetiji gojijo krškopoljsko svinjo, avtohtono slovensko pasmo prašičev, in konje. Če ste ljubitelji narave, vam je ljubo gostoljubno domače kmečko vzdušje in zgodba o sožitju narave in človeka, obiščite družino Karničnik in izkusite utrip na razglednem posestvu. Nedaleč stran leži najmlajše slovensko mesto Velenje, v katerem si lahko ogledate Velenjski grad, Muzej premogovništva Slovenije ali se v poletnih mesecih osvežite ob priljubljenem Velenjskem jezeru

Leta 2015 so dobili zlato priznanje v akciji “S kmetije na vas”

PONUDBA

  • SOBE: /
  • LEŽIŠČA: /
  • RESTAVRACIJA: da
  • KULINARIČNE SPECIALITETE: pečenke iz krušne peči krškopoljskih svinj, žrebiček, teletina, zavitek
  • KONFERENČNE MOŽNOSTI: /
  • DODATNA PONUDBA: wifi, varstvo otrok, izposoja koles, savna, masažni bazen, fitnes.
  • LOKACIJA: Kmetija leži na koncu vasi Hrastovec, le 5 km iz Velenja.