Vodna avantura

Ribe v Savinji in razburljive prigode savinjskih flosarjev

Flosarji so nekdaj  prevažali cenjen lokalni les vse do Črnega morja. Tradicija flosarstva je doma na Ljubnem ob Savinji, kjer s ponosom negujejo in oživljajo spomin na flosarske čase. Ko s pomočjo lokalnih ribičev spoznamo podvodno življenje in vržemo v vodo svoj trnek, začutimo poseben mir. Namesto radia se slišijo reka in oddaljeni klici divjih petelinov z ugaslega ognjenika Smrekovca. Zavriskajte na raftingu po brzicah Savinje in ob tradicionalni flosarski pojedini!

Savinjsko ribarjenje: nastavi trnek …

Lokalni ribiči nas po prigrizku pospremijo do Ribiškega doma, kjer je čas za učno uro iz savinjskega ribarjenja. Ko preizkušamo srečo s trnkom, začutimo robinzonsko naravo. Morda za vabo zagrabi kakšna riba, ki jo lahko odnesemo na žar.  

… in speci ribo

Ribič pokaže pot do kampa NaturPlac ob okljuku kristalne Savinje. Kuhar je že zanetil ogenj, da lahko popečemo svoj ulov. Med kratkim dremežem v viseči mreži se v misli prikradejo anekdote o savinjskih flosarjih, ki so na vezanih splavih pluli po brzicah rek Savinje in Save v širni svet.

Začuti čas flosarjev

Bi postali moderni flosar? Duh flosarskega časa začutimo na raftih, ki nas nosijo po brzicah Savinje. 

Flosarski okusi – paša za oči in brbončice

Zdaj smo si zaslužili flosarsko pojedino z zgornjesavinjskim želodcem, domačimi žlinkrofi, srninim hrbtom in unikatno sladico v restavraciji Planinka. Ko pojemo mali flos iz oreščkov in čokolade, nas dokončno prevzame svoboden splavarski duh.

 

Vodna avantura – informacije in rezervacije

HELENA ŽEROVNIK, HOTEL PLANINKA
Plac 7, 3333 Ljubno
t: +386 31 327 597
e:  helena@planinka.net

Sorodne vsebine