Z družino po učnih in planinskih poteh

Bi se odpravili v planine, razmigali ali med sprehodom izvedeli kaj novega? Preverite, katere učne in planinske poti priporočamo družinam na oddihu v Savinjski.

POMEMBNO!!! Zaradi popolav v avgustu 2023 so lahko nekatere poti neprehodne ali težje prehodne. Pred obiskom se o stanju poti pozanimajte v TIC centru.

__________________________

Radovedna potepanja med naravnimi lepotami

Podajte se na Pot po Logarski dolini, do veličastnega slapa Rinka. Raziščite sprehajalne in kolesarske poti okrog Šaleških jezer, učno pot Samostanski hrib v Nazarjah ali se odpeljite z žičnico na Golte in se sprehodite do jezera s fantastičnim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe. Na družinskem izletniškem seznamu ne smeta manjkati niti pravljična dolina Robanov kot in zelena planota Menina planina. 

V savinjske planine

Možnosti za pohodniške izlete v naravo je veliko, zato izberite tistega, ki ustreza vaši fizični kondiciji, poznavanju planinskega sveta in vremenski situaciji. Med družinami z nekoliko starejšimi otroki je priljubljena tudi pot do Koče na Klemenči jami, pot na Smrekovec, za spretne in izkušene pa pot na katerega izmed dvatisočakov, kamor, priporočamo, se odpravite v spremstvu usposobljenega vodnika.

Po manj znanih poteh Savinjske in okolici

Iščete  kotičke, ki so manj obljudeni? Preverite 8 izletov v skrite kotičke Savinjske. Med družinami sta še posebej priljubljeni Pot škrata Bisera in Žabja gozdna pot Blate. Zanimiva je tudi velenjska Pozojeva grajska pot, ki pripoveduje zgodbo petih gradov. 

Preverite tudi druge Pravljične poti v Savinjski!

 

Sorodne vsebine

  • Pust šoštanjski

    10. FEBRUAR 2024 ob 15.00, ŠOŠTANJ – največji karnevalski dogodek […]

  • Pust, pust krivih ust

    13. FEBRUAT 2024, VELENJE – pustna povorka in veliko otroško […]

  • Božična bajka Slovenije

    30. 11. 2024–5. 1. 2025,  MOZIRJE – milijon lučk v […]