Z družino po učnih in planinskih poteh

Bi se odpravili v planine, razmigali ali med sprehodom izvedeli kaj novega? Izberite katero izmed učnih poti, sprehajalne ali lažje planinske poti.

Radovedna potepanja med naravnimi lepotami

Podajte se na Pot po Logarski dolini, do veličastnega slapa Rinka. Raziščite sprehajalne in kolesarske poti okrog Šaleških jezer, učno pot Samostanski hrib v Nazarjah ali se odpeljite z žičnico na Golte, kjer si lahko v okviru krožne poti ogledate Alpski vrt. Na družinskem izletniškem seznamu ne smejo manjkati niti pravljična dolina Robanov kot, zelena planota Menina planina in sprehajalna krožna pot, ki vodi od starega Žagerskega mlina do Repovega slapa

V savinjske planine

Možnosti za pohodniške izlete v naravo je veliko, zato izberite tistega, ki ustreza vaši fizični kondiciji, poznavanju planinskega sveta in vremenski situaciji. Med družinami z nekoliko starejšimi otroki je priljubljena tudi pot do Koče na Klemenči jami, pot na Smrekovec, za spretne in izkušene pa pot na katerega izmed dvatisočakov, kamor, priporočamo, se odpravite v spremstvu usposobljenega vodnika.

Po manj znanih poteh Savinjske

Iščete savinjske kotičke, ki so manj obljudeni? Preverite 8 izletov v skrite kotičke Savinjske. Med družinami sta še posebej priljubljeni Pot škrata Bisera in Žabja gozdna pot Blate. Zanimiva je tudi velenjska Pozojeva grajska pot, ki pripoveduje zgodbo petih gradov. 

Preverite tudi druge Pravljične poti v Savinjski!

 

Sorodne vsebine

  • Pust šoštanjski

    10. FEBRUAR 2024 ob 15.00, ŠOŠTANJ – največji karnevalski dogodek […]

  • Pust, pust krivih ust

    13. FEBRUAT 2024, VELENJE – pustna povorka in veliko otroško […]

  • Božična bajka Slovenije

    2. 12. 2023–7. 1. 2024,  MOZIRJE – milijon lučk v […]