Stanje planinskih poti v Zgornji Savinjski dolini

Preden se odpravite v hribe, preverite stanje planinskih poti. Zaradi neurij, poplav in zemeljskih plazov so lahko nekatere planinske poti zaprte ali mestoma težko prehodne. Planinska zveza Slovenije zbira in ažurira podatke o stanju poti.

Sledite aktualnemu stanju na terenu

Preverite povezavo – Stanje planinskih poti 

Več planinskih poti na območju Zgornje Savinjske doline je zaprtih oz. neugodnih za planinarjenje. Ne uporabljajte zaprtih planinskih poti! Zaprte so zaradi ene ali več objektivnih nevarnosti na območju poteka poti. Prav tako so trenutno gorski reševalci ter policijski in vojaški helikopterji močno obremenjeni in potrebni drugje.

Upoštevajte nasvete varnega obiskovanja gora (primerna oprema, telesna in psihična priprava, previdnost, spoštujte naravo, obveščajte druge in ostanite na označenih poteh).

Sporočanje o poškodbah na planinskih poteh

Če boste na poti opazili poškodbe, ki vplivajo na varnost planincev, to sporočite na:

Navedite, na kateri poti ste opazili poškodbe ali pomanjkljivosti in jih na kratko opišite. V kolikor je možno, prosimo, priložite fotografijo.

Preverite odprtost koč in izberite primeren dostop

Na TEJ POVEZAVI preverite, katere planinske koče so odprte.

Informacije o razmerah so trenutne in se lahko glede na okoliščine še spreminjajo, zato obvezno sledite spletni strani pzs.si. 

vir: Planinske zveza Slovenije

Sorodne vsebine

  • Pohodniške in planinske poti v Savinjski

    Savinjska vas bo presenetila z bujno in divjo naravo. Planinske poti, ki prepredajo Kamniško-Savinjske Alpe, sprehajalne in pohodniške poti ob zeleni reki Savinji, krajinski parki in zavarovana območja narave ter številne kulturne zanimivosti so recept za prijetne aktivne počitnice. Preverite pohodniške poti različnih težavnostnih stopenj!

  • Raduha (2.062 m)

    Ste pripravljeni na osvojitev dvatisočaka? Raduha (2.062 m)  je priljubljena […]

  • Frischaufov Dom na Okrešlju (1396 m)

    Frischaufov dom na Okrešlju z okolico je odlično izhodišče za […]