Zgornja Savinjska Dolina

Zimske družinske počitnice

Pravljična zimska pokrajina Savinjske in Šaleške doline je odlična ideja za aktivni zimski pobeg z družino iz vsakdanje rutine.

Smučanje, smučarska šola, vrtec in sankanje na Golteh, drsanje v Velenju in mozirska božična bajka s tisočero lučkami. Zasneženi travniki, debeli snežaki in snežne vragolije. Če ste raje na toplem, se lahko odločite tudi za obisk term Topolšica.

Smučanje, smučarski vrtec in smučarska šola na Golteh

Smučišče Golte nudi v zimskem času pestro paleto aktivnosti za celo družino. Otroci lahko na več kot 1400 m nadmorske višine naredijo prve smučarske zavoje in se pod strokovnim vodstvom smučarske šole naučijo smučati. Tisti, ki vijuganje po belih strminah že obvladajo, imajo na razpolago številne proge različnih težavnostnih stopenj.

Golte so odlična točka za zimsko “polnjenje baterij”: sonce, svežina predalpskega zraka, pogled na zasneženi visokogorski svet Kamniško-Savinjskih Alp, tereni za sankanje in rafting na snegu, poleg tega pa imate iz hotela Golte**** le korak do prve žičnice. V sklopu hotela je tudi wellness center. Priporočamo, da se pozanimate tudi o aktualnih dogodkih, ki jih organizirajo za družinske goste.

Zimska pravljica v neokrnjenih alpskih kotičkih

Izjemna narava je tudi pozimi pravi balzam za dušo in telo. Sankanje v osrčju savinjskega alpskega sveta je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti za družine, ki se rade potepajo na svežem gorskem zraku. Možnih je več lokacij za sankanje kot tudi izposoja sani. V primeru suhe zime se lahko pozanimate, ali je za otroške skupine odprt Pravljični gozd, ki bo vaše najmlajše navdušil s svetom različnih pravljičnih obrazov in s pripovedkami.

Na potep v Velenje: drsanje, podzemna pustolovščina in čokolada

Ljubitelji drsanja se boste z veseljem zapodili po ledni ploskvi na mobilnem drsališču v Velenju. Disco na ledu, hokej, curling turnirji, tečaji drsanja, prosto drsanje in ostalo pestro dogajanje so odlična popestritev za vso družino. Otroci, starejši od 6 let, se lahko s krtkom Ligijem in skupaj s starši odpravijo v Muzej premogovništva Slovenije in raziščejo, kako so nastala šaleška jezera in kako živijo rudarji.  Sladkosnedom za piki na i priporočamo obisk Luciferjeve čokoladnice.

Veliki zimski dogodki za družine

Če se boste pozimi potepali ali počitnikovali v Savinjski in Šaleški dolini, ne zamudite preganjanja zime na otroški maškaradi v sklopu tradicionalnega dogodka Pust mozirski, družinske animacije in navijanja za najboljše slovenske skakalke na mednarodnem dogodku FIS Ljubno svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, kjer je na voljo tudi mobilna smučarska skakalnica za otroke. V prednovoletnem času priporočamo ogled na tisoče lučk čarobne Božične bajke v Mozirskem gaju. Za pester gledališki utrip skrbi Festival Velenje, zato preverite aktualni spored predstav za otroke.

Čofotanje v termah Topolšica

Včasih tudi zima pokaže zobe in nizke temperature nas bolj navdušujejo za vodne užitke na toplem. Bazen za otroke, masažne prhe, rimske kopeli bodo razveselili najmlajše in sprostili odrasle, ki se lahko odločijo tudi za obisk wellness centra.