Repov slap in Žagerski mlin

Podajte se na prijeten polurni sprehod. Od čarobnega, 250 let starega mlina Žagerjeve domačije vodi pot mimo večje mlake s pestrim živalskim in rastlinskim svetom do osvežujočega Repovega slapa.

Žagerski mlin in Petkova mlaka

Krožna pot se prične ob cesti v dolini Podvolovjek. Markanten in lepo ohranjen Žagerski mlin, star več kot 250 let, je eden redkih še delujočih mlinov na vodni pogon. Ujet je v bujno rastje, ki uspeva ob potoku Lučnica, nedaleč stran od glavne ceste. Skozi skrivnosten gozd vodi pot do Petkove mlake. Ta umetno osnovan biotop je domovanje različnih žuželk in dvoživk, zato si vzemite nekaj časa za postanek in opazovanje malih živih bitij. 

Repov slap, skrito slapišče, ki pomirja

Mestoma razgledna pot pripelje do 25 metrov visokega slikovitega slapišča z dvema vodnima kotanjama. Vzmeite si čas za počitek in prisluhnite pomirjajoči vodi, ki drsi po skalnih previsih in se leno ustavi v zelenih bazenih. Prava točka, da odklopite in posnamete lepo fotografijo. 

Dostop do izhodišča in informacije:

V središču kraja Luče zavijete levo, v smeri doline Podvolovjek in ste po približno 7 kilometrih pozorni na levi kažipot Repov slap. Krožna pot se začne pri očarljivem Žagerskem mlinu (koordinate – 46.307915, 14.699468). Nezahtevna markirana krožna pot Žagerski mlin—Repov slap zahteva približno 40 minut ure hoje. Posebna previdnost velja ob deževnih dneh, v mrzlih zimskih dneh pa ogled Repovega odsvetujemo.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika zasebnosti.
I Accept

Doživetja in znamenitosti v bližini: 

Igla, Snežna jama, rafting in soteskanje, ribolov

Sorodne vsebine

  • Pust šoštanjski

    10. FEBRUAR 2024 ob 15.00, ŠOŠTANJ – največji karnevalski dogodek […]

  • Pust, pust krivih ust

    13. FEBRUAT 2024, VELENJE – pustna povorka in veliko otroško […]

  • Hiška Osojnik

    Hiška kjer se čas ustavi in stres izpuhti.